درمان التهاب دندان عصب کشی شده

درمان التهاب دندان عصب کشی شده

عصب کشی ممکن است در برخی شرایط  درد آور باشد و فرد پس از آن احساس ناراحتی کند. شدت دندان درد بعد از عصب کشی به شرایط عصب کشی و علت ناراحتی بیمار بستگی دارد. اگر دندان قبلا دچار پوسیدگی شده باشد احتمال این که درد بگیرد بیشتر است. درد بعد از عصب کشی دندان کودکان یا بزرگسالان معمولاً موقتی است و با دارو های مسکن مانند ایبوپروفن می‌توان آن را آرام کرد. اگر از شدت دندان درد تا چند روز پس از عصب کشی کاسته نشد حتما به دندانپزشک مراجعه کنید. چنان علاوه بر درد دندان عفونت هم کرده باشد می‌توان از آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند آموکسی سیلین و کلیندامایسین استفاده کرد.

دلایل دندان درد بعد از عصب کشی

از دلایلی که باعث می‌شود دندان بعد از عصب کشی درد بگیرد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ناراحتی پریودنتال

در عصب کشی، دندانپزشک ابتدا دندان را با استفاده از یک بند پلاستیکی ایزوله می‌کند. گیره‌های فلزی که این بند پلاستیکی را در جای خود نگه می‌دارند می‌توانند سبب آسیب اندکی به بافت پریودنتال یا همان لثه اطراف دندان تحت عصب‌کشی شوند. این آسیب شامل حالت نیشگون گرفتن، کبودی و بریده شدن است. این گونه درد ها هیچ عارضه ماندگاری ندارند و بعد از چند روز بهبود می‌یابند.

ارتفاع نامناسب دندان بعد از روکش

ارتفاع نامناسب دندان بعد از روکش نیز می تواند باعث ایجاد فشار و افزایش درد دندان عصب کشی شده شود.

التهاب

بیشترین علت دندان درد بعد از عصب کشی التهاب بافت اطراف دندان است. التهاب هنگامی رخ می‌دهد که عصب کشی پایین تر از نوک ریشه برود یا بقایای دندان در این ناحیه بریزد. چنان چه دندان شما به هر دلیلی دچار التهاب شد پیشنهاد می‌شود از مسکن‌هایی که اثرات ضد التهابی مانند  آسپرین یا ایبوپروفن دارند استفاده کنید.

عفونت دندان عصب کشی شده

 اگر بعد از عصب کشی دندان عفونت کند باید حتماً عفونت آن را برطرف کنید زیرا تا زمانی که عفونت دندان را برطرف نکنید درد ادامه دارد. عفونت دندان با عصب کشی فعال می‌شود که سبب درد شدید و حاد می‌شود. در این شرایط باید به تجویز پزشک از آنتی بیوتیک استفاده کنید. چنان چه درد شدید بود از مسکن قوی تر هم می‌توانید استفاده کنید.

هنگام عصب کشی دندانپزشک ابتدا با استفاده از ماده بی حس کننده بافت لثه اطراف دندان را بی حس می‌کند. در مرحله بعد پوسیدگی‌های روی دندان مورد نظر را به طورکامل بر می‌دارد. پس از آن باید عفونت‌های پالپ را به طور کامل تخلیه کرد. بعد از این که عفونت دندان به طور کامل تخلیه شد میکروب های موجود در کانال‌های عصبی دندان توسط دندانپزشک از بین می‌رود. در نهایت ریشه دندان به طور کامل تخلیه می‌شود.

در ادامه دندانپزشک برای این که اطمینان یابد عصب آسیب دیده کامل تخلیه شده است از دندان عکس برداری می‌کند. پس از اطمینان یافتن از تخلیه کامل، کانال‌های عصبی را با استفاده از مواد مخصوص و سازگار با نسوج دندان پر می­‌کند. در آخر روی دندان را با استفاده از کامپوزیت یا  آماگام پر می‌کند.

عفونت کانال ریشه

این موقعیت بد زمانی پیش می‌آید که پر کردگی نشتی پیدا کند و به باکتری‌ها اجازه دهد از طریق بزاق دهان وارد شیارهای پرکردگی شوند. زمانی که داخل کانال ریشه باکتری وارد شود بعد از چند روز باعث عفونت می‌شود. مهم ترین دلیلی که اغلب  دندانپزشکان توصیه می‌کنند بعد از عصب کشی روکش انجام شود همین موضوع است زیرا دندان ضعیف است.

ریشه دندان معمولاً درمان می‌شود مگر این که شکسته باشد یا زیر خط لثه آسیب دیده باشد.

هایپراکلوژن

هنگامی که یک دندان بلند تر از حد عادی باشد به آن هایپراکلوژن می‌گویند.

پر کردن نامناسب

دلیل دیگر دندان درد بعد از عصب کشی پر کردن نامناسب است. چنان چه روکش یا پرکردگی دندان حتی به اندازه یک مقدار کم هم زیاد باشد به دیواره دندان فشار وارد می‌شود و باعث درد ریشه دندان می‌شود. خوشبختانه این مشکل را می‌توان حل کرد. دندانپزشک به راحتی میزان روکش یا پرکردگی را تنظیم می‌کند و مقدار اضافی را بر می‌دارد. با این وجود ممکن است درد بیش از سه الی ۵ روز طول بکشد.

شکست عصب کشی

درد شدیدی که بعد از چند روز برطرف نشود  نشانه شکست عصب کشی است.

از دیگر علائم خطر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ورم ، تجمع مایع یا نشت مایع
دندان درد مداوم یا تشدید شده
حساسیت زیاد به سرما

درمان التهاب دندان عصب کشی شده

برای تسکین درد بعد از عصب کشی حتماً راهکارهای زیر را امتحان کنید:

از خوردن غذاهای سفت و سخت بپرهیزید (در زمان عصب کشی دندان و درمان ریشه با دندان پانسمان شده غذا نجوید. زیرا ممکن است موجب شکستگی دیواره دندان و یا عفونت دندان شود.)
سیگار را ترک کنید.
استرس خود را کاهش دهید.
از ورزش‌هایی مانند یوگا، مراقبه و تای چی برای پرت شدن حواستان از درد استفاده کنید.

علائمی که نشان می‌دهد دندان به عصب کشی نیاز دارد:

اگر پوسیدگی دندان گستر یابد و وارد پالپ دندان شود با فشار به ریشه های دندان به عصب دندان می‌رسد. در این هنگام شما علاوه بر پر کردن و ترمیم دندان به عصب کشی نیاز دارید. علائمی که نشان می‌دهد دندان شما به عصب کشی نیاز دارد عبارت است از:

  • درد گرفتن دندان پس از خوردن غذاهای سفت
  • احتمال لق شدن دندان در هنگام رسیدن پوسیدگی به ریشه دندان وجود دارد.
  • درد دندان بیمار در صورت تماس و ضربه به دندان
  • درد ناگهانی دندان و تیر کشیدن دندان هنگام خوردن غذا، آب و یا نوشیدنی خیلی سرد یا خیلی گرم
  • سیاه شدن دندان و ایجاد سوراخ های عمیق روی دندان آسیب دیده و یا حتی ریختگی دیواره های دندان
  • احتمال ورم کردن صورت و یا لثه، در هنگام افزایش عفونت دندان پوسیده
  • تیر کشیدن دندان بدون علت و یا دردهای طولانی مدت دندان به طوری که درد آن غیر قابل تحمل می‌باشد.

درد عامل مختل کننده حیات است بنابراین حق دارید به دندانپزشک مراجعه کنید اما از آن جایی که تا چند روز اول پس از عصب کشی درد طبیعی است بهتر است تا دو هفته صبر کنید. گاهی اوقات بعد از عصب کشی ممکن است دندان عفونت یا آبسه کند که باید علت آبسه دندان بعد از عصب کشی را بدانیم یا اگر پس از گذشت چند روز اول درد افزایش یافت و با تب و تورم همراه بود بهتر است بلافاصله به دکتر مراجعه کنید.

نوشتهٔ پیشین
کار دندان آسیاب بزرگ چیست ؟
نوشتهٔ بعدی
ماندن ریشه دندان شیری در لثه

9 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام. من ده سال پیش دندانم عصب کشی شده ولی الان هرچند وقت یکبار احساس میکنم دندانم بزرگ شده و خیلی درد دارد و با قرص ژلوفن تسکین پیدامیکند و ماه بعد دوباره درد میکند، دیگر خسته شدم به نظر شما بکشمش ؟

    پاسخ
    • دکتر فرشیده میرلوحی
      2022-08-29 5:02 ق.ظ

      احتمالا دندان درگیر عفونتی هست که قطعا با معاینه بهتر میشه تشخیص و درمان کرد

      پاسخ
  • سلام
    من حدود ۱۰ سال پیش یک دندان آسیاب را عصب کشی و همزمان روکش کردم و درحال حاضر لثه زیر دندان و به تدریج دندان کنار آن عفونت شدید پیدا کرده و آبسه ریز دارد
    با تجویز پزشک درحال مصرف آنتی بیوتیک هستم
    ۶ روز آموکسی سیلین و مترو نیدازول و از روز چهارم ۴تا پنی سیلین ۸۰۰هزار و ۲تا شش سه سه la تجویز شده
    ۱۲ ساعت پس از اولین پنی‌سیلین در کمتر شده
    آیا حتما” باید دندان کشیده بشه؟

    پاسخ
  • سلام خدمت شما من دندانمو پست ریختگی کردم قبل از گذاشتن پست پایین لثه دندان شماره 6 ام ورم داشت نه دردی داره کمی هم سفته دکتر گفت نمیدونم چیه.
    با همون حال پست ریختگی رو چسبوند . لطفا راهنماییم کنید چکار کنم. خیلی ممنون

    پاسخ
  • سلام!
    من یکی از دندان های عقب فک پاینم رو امروز عصب کشی کردم ساعت6برگشتم خونه و الان ساعت11و بشدت درد داره و ورم کرده دو مرحله ازون موقع تا الان اموکسی کلاو و مترونیدازول خوردم ولی دردش زیاد فرقی نکرده. درد شدید و ورم همراه درد در ناحیه پاین فکم دارم! چیکار کنم و آیا طبیعیه تا این حد که بیقرار بشم؟

    پاسخ
  • سلام من ده روز پیش دندون ۶ رو عصب کشی کردم.(قبلا پرکردن بودم و یه بخش کوچکش ریخت ) از اون زمان تا الان سقف دهانم آبسه است و درد شدید دارم بین دندون های هم ردیف و لثه .عکس گرفتم گفتن دندان بغلش داره میرسه به عصب.ببخشید دلیل آبسه چیه ؟

    پاسخ
  • سلام من حدود دوساله که لثه سمت چپ پایین درد داره هرچی دکتر میرم میگن دندونا و لثه هات مشکل ندارن الان گفت باید دندون ۶ و۷ روکش متصل به م بشن لطفا راهنمای کنید

    پاسخ
  • سلام من دندونم عصب کشی شده ولی پر نکردم چون دکتر گفت نباید فعلا پر کنم الان بعد از یه ماه لثه ام بر اثر غذا خوردن چون دندونم سوراخه و پر نشده پاره شده و خونریزی کمی داره به ب نظرتون راه حل خوب شدنش چیه ممنون میشم بگین

    پاسخ
  • سلام ببخشید من ۴ جلسه هست بابت درمان عصب کشی دندانم میرم هر سری اون دندان درد میگیره و دکتر میگه التهاب شدید داره یه ذره خوب میشه دوباره شروع میکنه به درد

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان

مقالات جدید

در رسانه ها

دکتر پیمان ترکی

دکتر فرشیده میرلوحی