ماندن ریشه دندان شیری در لثه

ماندن ریشه دندان شیری در لثه
برخلاف باور عموم دندان های شیری نیز ریشه داردد . اکثر والدین چون هنگام افتادن دندان های شیری ریشه آن را نمی بینند تصور می کنند دندان شیری ریشه ندارد در صورتی که این طور نیست . ریشه دندان های شیری هنگام لق شدن و افتادن تحلیل می روند بنابراین آنچه والدین مشاهده می کنند تنها تاج دندان های شیری است .برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه با دکتر فرشیده میرلوحی متخصص دندانپزشکی اطفال همراه باشید.
تماس با خانم دکتر فرشیده میرلوحی
علت تحلیل ریشه دندان شیری رویش جوانه دندان دائی است . این جوانه درست زیر ریشه ی دندان های شیری قرار دارد و با رویش آن ریشه دندان های شیری کودک از بین می رود . با تحلیل ریشه دندان های شیری کودک تنها تاج دندان های مذکور در لثه ی کودک باقی می مانند و به اصطلاح لق می شوند.

در اکثر مواقع بازه زمانی لق شدن دندان کودک تا افتادنش بسیار کوتاه است بنابراین کودک از لق شدن و افتادن دندان خود احساس ناراحتی نمی کند .گاهی اوقات فاصله بین لق شدن و افتادن دندان شیری طولانی می شود به گونه ای که منجر به درد و آزار لثه کودک و خون ریزی لثه وی خواهد شد .

در این حالت چون کودک هنگام غذا خوردن درد و خون ریزی لثه دارد نسبت به غذا بی میل خواهد شد . در این حالت دندانپزشک وضعیت دندان فرد از طریق رادیوگرافی بررسی خواهد شد و بهترین روش برای خارج کردن دندان شیری لق شده انتخاب خواهد شد .چنان چه دندان شیری عفونت کند یا ضربه ببیند باید آن را زودتر از موعد خارج کرد .

باقی ماندن ریشه دندان پس از کشیدن

گاهی اوقات هنگام خارج کردن دندان شیری ریشه دندان شکسته و در لثه باقی می ماند . در این صورت اگر دندانپزشک به ریشه دندان باقی مانده دسترسی داشته باشد و شکستگی نزدیک به تاج دندان باشد لازم است ریشه باقی مانده نیز خارج شود .

چنان چه شکستگی نزدیک به انتهای ریشه دندان باشد با توجه به قرار گرفتن جوانه دندان دائمی بین ریشه دندان شیری نباید اصراری به خارج کردن ریشه باقی مانده داشت زیرا این امکان وجود دارد که با تلاش برای خارج کردن قسمت باقی مانده ی ریشه ی دندان شیری، به جوانه ی دندان دائمی آسیب برسد .

ماندن ریشه دندان شیری در لثه

عوارض ماندن ریشه دندان شیری در لثه

باقی ماندن ریشه دندان شیری در لثه کودک هیچ عارضه ای ندارد و با رویش جوانه ی دندان دائمی این ریشه باقی مانده نیز به آرامی و به مرور زمان به سطح لثه کودک می رسد . در این شرایط دندانپزشک کودک می تواند به آرامی و بدون آسیب دیدن دندان دائمی ، ریشه باقی مانده از دندان شیری را از دهان کودک خارج کند.

آیا باقی ماندن ریشه در لثه خطرناک است؟

باقی ماندن ریشه در لثه و شکستن دندان باعث نگرانی بیمار می شود و می تواند عوارضی مانند انتشار عفونت در خون و بوی بد دهان داشته باشد .برای تصمیم گیری بر سر خارج کردن ریشه یا رها کردن آن به حال خود دندانپزشک باید عکس های رادیوگرفی بیمار را بررسی کند . در موارد زیادی لازم نیست برای بیرون کشیدن ریشه از لثه اقدام خاصی انجام شود .

اگر قطعه باقی مانده از ریشه دندان کوچک باشد و عفونی نباشد، از آنجا که ریشه جزئی از بدن است و موجب واکنش ایمنی در بدن نمی شود، نیازی نیست که برای بیرون کشیدن آن اقدام شود. در این شرایط، لثه به زودی ترمیم می شود و مشکل برطرف می شود.

در شرایطی که  به دلیل بزرگ بودن ریشه یا عفونی بودن آن تصمیم گرفته شود ریشه بیرون کشیده شود ،لثه برش داده می شود . سپس ریشه با استفاده از ابزار مخصوص بیرون کشیده می شود.چنان چه ریشه به حدی بزرگ باشد که امکان خارج کردن آن به صورت یک تکه وجود نداشته باشد، ابتدا به تکه های کوچک تر تقسیم می شود و بعد خارج می شود.

نوشتهٔ پیشین
درمان التهاب دندان عصب کشی شده
نوشتهٔ بعدی
درمان کیست دندان کودکان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان

مقالات جدید

در رسانه ها

دکتر پیمان ترکی

دکتر فرشیده میرلوحی