علائم دندان در آوردن کودک

علائم دندان درآوردن کودک

دندان درآوردن کودک معمولا با درد و ناراحتی همراه است زیرا دندان شیری در حال حرکت به داخل دندان و بیرون آمدن از لثه و فک است. حرکت دندان شیری در زیر سطح لثه موجب قرمز شدن و متورم شدن آن می شود. درآمدن دندان شیری نسبت به دندان دائمی درد و ناراحتی بیشتری دارد. دکتر فرشیده میرلوحی، دندانپزشک کودک در این مقاله شما را با علائم و نشانه های دندان درآوردن کودک آشنا خواهد کرد.

برخی از دندان های شیری حساس ترند و هنگام رویش آن کودک احساس درد بیشتری می کند. دندان های آسیاب بزرگ، از آن جایی که بزرگ تر از
دندان های دیگر است، هنگام رویش آن مساحت بیشتری از لثه باید بریده و سوراخ شود به همین دلیل کودک بیشتر اذیت می‌شود.

تماس با خانم دکتر فرشیده میرلوحی

نشانه های دندان درآوردن کودک

زمان رویش دندان شیری معمولا ابتدا دندان‌های جلویی وی ظاهر می شود و پنج روز قبل از آن علائم ظاهر می شود. از علائم رویش دندان شیری به طور کلی می توان به: افزایش آبریزش دهان، بی قراری یا کاهش خواب، درد لثه، بهانه گیری، امتناع از غذا خوردن، بردن دست به داخل دهان، تحریکات پوستی خفیف اطراف دهان، مالیدن گونه ها یا گوش به علت درد، تب، اسهال، بهانه گیری های طولانی مدت، ضایعات و تحریکات پوستی روی بدن اشاره کرد. در ادامه هر کدام از این نشانه ها را کامل تر برایتان توضیح می دهیم.

علائم رویش دندان شیری

گاز گرفتن و مکیدن انگشتان و اشیاء: هنگام رویش دندان شیری، کودک به دلیل فشاری که بر لثه های وی وارد می شود تمایل بیشتری به گاز گرفتن اسباب بازی یا اشیاء دارد. علاوه بر گاز گرفتن، مکیدن نیز به کودک کمک می کند تا درد کمتری هنگام رویش دندان شیری احساس کند.
کم شدن اشتها: در طول رویش دندان‌های شیری، کودک به دلیل دردی که در دهان و دندان خود احساس می‌کند تمایلی به آشامیدن یا غذا خوردن ندارد و اشتهایش کم می‌شود.

افزایش بزاق دهان و آبریزش بینی: از دیگر نشانه های رایج دندان درآوردن کودک، افزایش بزاق دهان و آبریزش دهانی است. افزایش بیش از حد بزاق دهان موجب التهاب پوستی و جوش اطراف دهان می شود. هنگام رویش دندان شیری و زمانی که بزاق دهان کودکتان زیاد است، مرتب بزاق بیرون ریخته از دهان وی را تمیز کنید. در این کار زیاده روی نکنید زیرا تمیز کردن زیاد موجب ساییده شدن پوست و آسیب دیدن آن می شود.

تورم لثه: از دیگر علائم دندان درآوردن کودک می توان به: قرمز شدن، ورم و درد لثه اشاره کرد.

کشیدن گوش:یکی از نشانه های غیر معمول هنگام دندان در آوردن کودک کشیدن گوش ها است. کشیدن گوش، مالیدن چانه و گونه از کارهایی است که کودکان برای کاهش درد هنگام دندان در آوردن انجام می دهند.

بدخوابی و کج خلقی: اگر مدتی است کودکتان بدخواب شده است این احتمال وجود دارد که دندان های شیری اش در حال درآمدن است. کودکان هنگام درآمدن دندان شیری، بدخلق و بی خواب می شوند.

بدخلق شدن کودک هنگام درآمدن دندان شیری

پف کردن لثه‌ها: گاهی اوقات قبل از جوانه زدن دندان شیری، لثه نوزاد قرمز، متورم و کبود می شود. بالا آمدن دندان در زیر لثه باعث برآمدگی و پف کردن لثه ها می شود به گونه ای که اگر کودک دهانش را به اندازه کافی باز کند، دندانی که در زیرر پوست قرار دارد را می توانید ببینید.

آیا دندان درآوردن باعث تب کودک می شود؟

اغلب افراد بر این باورند دندان درآوردن باعث تب کودک می شود اما بر اساس تحقیقات علمی تاکنون هیچ گونه ارتباطی بین دندان درآوردن و تب پیدا نشده است. از آن جایی که کودک هنگام دندان درآوردن، دائما اشیای خارجی را وارد دهان خود می کند احتمال دارد عفونت های ویروسی وارد بدن وی شود و تب کند. دندان درآوردن صرفا موجب بالا رفتن دمای کودک نمی شود اما همان طور که گفته شد می تواند زمینه ساز تب کودک شود. در شرایطی که کودک به مدت طولانی تب کرده است و علائم بیماری دیگری نیز دارد حتما در اسرع وقت او را نزد پزشک متخصص برید.

تب بالا هنگام دندان درآوردن کودک

آیا دندان درآوردن باعث استفراغ کودک می شود؟

بسیاری از مردم استفراغ کودک هنگام دندان درآوردن را امری طبیعی تلقی می کنند اما امروزه اکثر متخصصان علائمی مانند استفراغ و تب را با درآمدن دندان شیری مرتبط نمی دانند. لازم به ذکر است بدانید علائم درآمدن دندان شیری برای هر کودکی می تواند متفاوت باشد. اگر کودکتان مدت زیادی است دچار اسهال و استفراغ شده است توصیه می شود حتما او را نزد متخصص کودک ببرید. در برخی مواقع مدفوع نوزاد به دلیل بلعیدن بزاق اضافی نرم می شود. در شرایطی که مدفوع نوزاد به صورت مکرر با فشار زیاد و به حالت انفجاری خارج می شود یا همراه آن خون یا مخاط دیده شود برای ارزیابی دقیق تر باید وی را نزد متخصص کودک ببرید.

علائمی که نشانه دندان درآوردن نیست

اگر دمای بدن کودکتان بیش از 38 درجه سانتی گراد است و علائمی مانند تب، اسهال، آبریزش بینی را بیش از 24 ساعت در وی مشاهده کردید حتما او را نزد پزشک اطفال ببرید زیرا همان طور که اشاره شد جدیدا متخصصان به ویژه آکادمی پزشکان اطفال آمریکا این علائم را نشانه دندان درآوردن کودک نمی دانند.

نوشتهٔ پیشین
تفاوت عصب کشی دندان در کودکان و بزرگسالان
نوشتهٔ بعدی
دندان شیری در کودکان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان

مقالات جدید

در رسانه ها

دکتر پیمان ترکی

دکتر فرشیده میرلوحی