عوارض احتمالی کاشت ایمپلنت

عوارض احتمالی کاشت ایمپلنت

ایمپلنت دندان نیز مانند سایر خدمات دندانپزشکی مثل عصب کشی دندان ، کشیدن دندان عوارض موقتی دارد . برای آشنایی کامل با عوارض احتمالی کاشت ایمپلنت با دکتر پیمان ترکی متخصص ایمپلنت در اصفهان همراه باشید .

عوارض موقتی کاشت ایمپلنت

بسیاری از عوارض احتمالی کاشت ایمپلنت موقتی هستند و پس از مدتی بر طرف می شوند . یکی از عوارض رایج بعد از کاشت ایمپلنت ، ورم کردن ناحیه جراحی ایمپلنت است . این ورم طبیعی است و معمولا پس از 48 تا 72 ساعت کاهش پیدا می کند و بعد از گذشت 4 الی 5 روز کاملا از بین می رود .

متخصص ایمپلنت برای کاهش تورم و جلوگیری از تورم غیر عادی معمولا برای یک تا دو روز داروهای استروئیدی تجویز می کند . هم چنین در یکی دو روز اول پس از کاشت ایمپلنت از سمت خارجی صورت هربار به مدت 10 الی 20 دقیقه از کمپرس سرد استفاده کنید. اگر پس از گذشت 72 ساعت هم چنان تورم ادامه داشت می توانید از کمپرس گرم استفاده کنید .

خون ریزی معمولا پس از ده دقیقه بعد از جراحی از بین می رود و جای نگرانی ندارد هم چنین با اعمال فشار و کمپرس آب سرد و بخیه می توان آن را کنترل کرد . ترشح بزاق بیشتر با رنگ صورتی کم رنگ و خونابه کاملا طبیعی است.

تماس با خانم دکتر فرشیده میرلوحی

از دیگر عوارض موقتی کاشت ایمپلنت می توان به لق شدن دندان کناری  ایمپلنت اشاره کرد . بعد از جراحی ایمپلنت ریشه کناری دندان ایمپلنت شده ممکن است بر اثر کاشت ایمپلنت لق شود که این یک امر طبیعی است و معمولا بعد از سه هفته تا یک ماه به حالت طبیعی خود بر می گردد .

درد یکی دیگر از عوارض موقتی اجتناب ناپذیر کاشت ایمپلنت است . شدت درد به میزان سختی جراحی ایمپلنت و خصوصیات افراد بستگی دارد . برای کنترل شدت درد می توانید یک ساعت قبل از کاشت ایمپلنت از داروی مسکن استفاده کنید . معمولا درد سه تا چهار روز بعد از کاشت ایمپلنت تمام می شود .

اگر ارتفاع استخوان فک پایین کم باشد ممکن است بعد از کاشت ایمپلنت فرد دچار گزگز یا بی حسی گوشه لب شود . این امر نیز طبیعی است و بعد از گذشت زمان به مرور خوب خواهد شد .

در روزهای اول ریکاوری، بیماران ممکن است کبودی هایی اطراف ناحیه‌ای که بافت لثه جراحی شده مشاهده کنند. کبودی های سیاه یا آبی رنگ کاملاً طبیعی هستند و ممکن است تا چند روز مشاهده شوند. اما همینطور که لثه در حال ترمیم یافتن است؛ کبودی نیز کم رنگ تر شده و به تدریج از بین می رود بنابراین نگران نباشید .

عوارض کاشت ایمپلنت

عوارض دائمی کاشت ایمپلنت

بعد از گذشت زمان تک ایمپلنت های دندان جلویی نیاز به ترمیم دارند زیرا نوک دندان های طبیعی فک بالا یک تا دو میلی متر پایین تر می آید اما نوک روکش های ایمپلنت سرجایشان می مانند بنابراین باید ایمپلنت را مجددا ترمیم کرد  .

  • امکان آسیب رسیدن به اعصاب فک در صورت بی تجربه و غیر متخصص بودن دندانپزشک
  • سوراخ شدن استخوان فک در اثر بی تجربه بودن دندانپزشک
  • مشکلاتی سینوسی پس از ایمپلنت در موارد نادر 

خارج شدن روکش ایمپلنت

چون روکش ایمپلنت تا حدود یک سال با چسب موقت چسبانده می شود . در صورتی که متخصص ایمپلنت تشخیص دهد همه شرایط فراهم است می توانید از او بخواهید روکش ایمپلنت شما را با چسب دائمی بچسباند .

لق شدن روکش ایمپلنت

در برخی شرایط و به دلایل مختلفی ممکن است پیچ داخلی ایمپلنت شل شود و باعث لق شدن روکش ایمپلنت شود . در این شرایط باید حتما به متخصص ایمپلنت خود مراجعه کنید تا روکش را خارج کرده ، فشار احتمالی در ناحیه را حذف و مجدد روکش را با چسب موقت بچسباند.

شکستگی پروتز ایمپلنت

اگر بر اثر دندان قروچه فشار بیش از حدی به روکش دندان وارد شود و یا فرد به توصه پزشک خود مبنی بر خوردن غذاهای نرم و آبکی گوش ندهد ممکن است فرد  با شکستگی پروتز ایمپلنت مواجه شود.

شکستگی بدنه ایمپلنت

یکی از اتفاقات بسیار نادر و جبران ناپذیر پس از کاشت ایمپلنت ، شکستگی بدنه ایمپلنت است . شکستگی بدنه ایمپلنت معمولا بر اثر فشار بیش از حد یا پروتز نامناسب دندان که فشار ها را از مرکز ایمپلنت به اطراف منتقل می کند ایجاد می شود . اگر این اتفاق رخ دهد متاسفانه راهی جز خارج کردن ایمپلنت توسط جراح مخصوص و کاشت مجدد ایمپلنت وجود ندارد .

نوشتهٔ پیشین
ایمپلنت دندان در کودکان
نوشتهٔ بعدی
پیشگیری و درمان پوسیدگی دندان کودکان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان

مقالات جدید

در رسانه ها

دکتر پیمان ترکی

دکتر فرشیده میرلوحی