ایمپلنت دندان اصفهان

ایمپلنت دندان

یکی از جدیدترین روش های کاشت دندان و جایگزین کردن دندان های از دست رفته ایمپلنت است . با ایمپلنت انقلاب بزرگی در زمینه کاشت دندان به وجود آمد . ایمپلنت پیچ هایی از جنس فلز سازگار با بدن است که با روش جراحی زیر لثه داخل استخوان جای داده می شود . ایمپلنت روبرو شدن با مشکلات دندانی را آسان تر می کند زیرا می توان گفت ایمپلنت دندان مصنوعی است که شبیه دندان طبیعی عمل می کند .دکتر پیمان ترکی متخصص ایمپلنت دندان اصفهان است که قادر است به بهترین روش دندان های از دست رفته شما را جایگزین کند .

هر چند که ایمپلنت دندان طبیعی نیست اما با آن استحکام  کافی برای جویدن غذا را دارید . قبل از ایمپلنت استفاده از بریج یا پل های دندانی برای کاشت دندان مرسوم بود اما امروزه دیگر این روش ها زیاد کاربرد ندارند.

تماس با دکتر پیمان ترکی

ایمپلنت دندان یا کاشت دندان یکی دیگر از خدمات دندان پزشکی است که برای زیبایی طرح لبخند افراد انجام می شود . اگر قصد انجام ایمپلنت دندان دارید برای انتخاب متخصص ایمپلنت خود حتما دقت کنید زیرا انتخاب پزشک نا کارآمد می تواند شما را دچار عوارض جانبی زیادی بکند.

در اکثر مواقع ایمپلنت دندان موفقیت آمیز بوده  و بیمار رضایت کامل دارد اما گاهی اوقات ممکن است به ایمپلنت ضربه وارد شود که باعث می شود ایمپلنت تکان خورده و به خوبی به استخوان جوش نخورد در این شرایط به جای پیوند استخوان ، بافت لثه ای به ایمپلنت دندان می چسبد و بایستی ایمپلنت دندان خارج شده و مجددا کاشته شود. در مواردی نادر نیز ممکن است بدن بیمار پیوند ایمپلنت را نپذیرد که در این صورت باید دو ماه صبر کرد . برای بار دوم معمولا بدن پیوند ایمپلنت  را می پذیرد .

تعریف ایمپلنت دندانی

ایمپلنت یک پیچ ساخته شده از جنس تیتانیوم است که در استخوان فک کاشته می شود و به عنوان جایگزین دندان از دست رفته به کار می رود . ایمپلنت های دندانی میتوانند یک پارچه و یا دو تکه باشند و توسط پیچ اتصال قسمت تاج و ریشه به هم وصل شوند .

ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان کودکان

دندان های کودکان به دلایل طبیعی و مادر زادی ممکن است بیفتند . اگر دندان های کودک به صورت طبیعی بیفتند راه های مختلفی برای درمان آن وجود دارد و جای نگرانی نیست اما اگر دندان های شیری کودک به صورت مادر  زادی بیفتند کودک هنگام رشد دندان های دائمی با مشکل مواجه خواهد شد و حتما قبل از سن 6 سالگی باید توسط دندان پزشک اطفال معاینه شود . ایمپلنت  دندان کودکان از روش هایی است که موفقیت بالایی در جایگزینی دندان های افتاده کودک دارد .

ایمپلنت دندان کودکان

سن مناسب برای ایمپلنت دندان

قبل از 18 سالگی ایمپلنت دندان  توصیه نمی شود زیرا اسکلت صورت هنوز شکل نهایی خود را پیدا نکرده و در آینده ممکن است به دلیل رشد فک و صورت ایمپلنت دندان کوتاه تر به نظر برسد . در سنین پایین تر می توان برای تک دندان ایمپلنت دندانی انجام داد ولی باید پروتز ایمپلنت دندانی بعد از 18 سالگی تعویض شود تا اندازه آن با دندان های مجاور تناسب داشته باشد.پس از سن 18 سالگی دیگر هیچ محدودیتی وجود ندارد و تا هر سنی می توان ایمپلنت دندان  را انجام داد .

بر خلاف تصور عموم  ایمپلنت دندان صرفا برای اصلاح یک یا چند دندان خاص به کار نمی رود بلکه برای جایگزینی همه دندان های روی یک فک بالا یا پایین هم به کار می رود .

نکات ایمپلنت دندان

7نکته درباره ایمپلنت و کاشت دندان که باید بدانید

یک سری نکات وجود دارد که قبل از کاشت ایمپلنت بهتر است آن ها را بدانید . در ادامه 7 مورد از این نکات که مهم است را برای شما بیان می کنیم :

۱-عدم آسیب ایمپلنت به استخوان فک

ایمپلنت از جنس تیتانیوم است به همین خاطر در بدن کاملا خنثی عمل می کند و هیچ گونه واکنش مضری برای بدن ندارد و جذب استخوان فک می شود و از ادامه تحلیل استخوان فک جلوگیری می کند .

۲-ایمپلنت موجب درد و ناراحتی نمی‌شود

بسیاری از افراد تصور می کنند ایمپلنت مانند عمل های دیگر درد دارد به همین خاطر ازجراحی ایمپلنت می ترسند در صورتی که جراحی ایمپلنت در محیط استریل انجام می شود و نسبت به جراحی های دهان و دندان دیگر بدون درد است . اگر دستورات پزشک خود را به خوبی رعایت کنید این جراحی به راحتی انجام می شود .

۳-جراحی ایمپلنت را می‌توان هم زمان با کشیدن دندان انجام داد

اگر دندان پزشک تشخیص دهد ریشه دندان  عفونت فعال ندارد می توان هم زمان با کشیدن دندان جراحی ایمپلنت را انجام داد . در این روش بی حسی و جراحی در یک مرحله انجام می شد و زمان درمان نسبتا کوتاه تر است .

۴-ممکن است قرار دادن دندان روی ایمپلنت کمی زمان ببرد

صبر داشته باشید و زمان بدهید تا استخوان اطراف ایمپلنت شکل بگیرد . 2 الی 6 ماه ممکن است طول بکشد تا استخوان اطراف ایمپلنت کامل تشکیل شود. در برخی موارد که استخوان فک مناسب باشد هم زمان با ایمپلنت روکش موقت یا دائم قرار داده می شود .

۵-نیاز به ترمیم استخوان فک برای برخی از بیماران

اگر زمان زیادی از وقتی که دندان های خلفی فک بالای خود را کشیده اید می گذرد باید قبل از قرار دادن ایمپلنت استخوان فک خود را ترمیم کنید زیرا سینوس استخوان فک بالای شما درون استخوان گسترش یافته و شما دیگر استخوان کافی برای قرار دادن ایمپلنت ندارید .

۶-جراحی ایمپلنت برای برخی افراد نباید انجام شود

جراحی ایمپلنت در اکثر مواقع برای افراد مانعی ندارد اما در شرایطی خاص مانند بیماران دیابتی ، بیمارانی که رادیوتراپی می شوند و… ممکن است مشکل ساز شود و نیاز به تشخیص پزشک دارد .

۷-شایعات اشتباه درباره ایمپلنت

شایعات زیادی در مورد ایمپلنت وجود دارد که بهتر است قبل از جراحی ایمپلنت با پزشک معالج خود صحبت کنید و پاسخ بسیاری از شبهات خود را دریافت کنید . در این جا به چند نمونه از این شایعات که ذهن مردم را درگیر کرده است می پردازیم . به طور مثال یکی از این شایعات این است که قرار دادن ایمپلنت در دهان باعث عفونت می شود و بعد از ایمپلنت نباید سرما خورد یا بعد از جراحی ایمپلنت نباید سر را خم کرد .این شایعات همگی باورهای غلط هستند  و هیچ گونه توجیه علمی ندارند .

عوامل بیومکانیک و مؤثر در موفقیت طولانی مدت ایمپلنت

تحلیل استخوان در اطراف پایه ایمپلنت می تواند به علت فشار یا نیروی زود هنگام به پایه ها و نیروی مکرر و بیش از حد تحمل به پایه ها باشد. تحلیل عمودی یا مایل و زاویه دار معمولاً از خصوصیات ترومای اکلوزال است. وقتی فشار تروماتیک اکلوزال متمرکز شده با فعالیت استئو کلاست ها همراه می شود تحلیل استخوان آغاز می گردد.

در دندان های طبیعی، ترمیم و جازیگزینی استخوان از زمانی که استرس یا فشارهای تروماتیک کاهش یابد و شروع می شود. لکن در استخوان مجاوز ایمپلنت این اتفاق نمی افتد و تخریب استخوان ترمیم و جبران نمی گردد.

به علت این که پایه های ایمپلنت فشارهای عمودی را خیلی بهتر از نیروهای طرفی تحمل می کند، بنابراین فشارهای طرفی به ایمپلنت ها را باید حتی الامکان کاهش داد. نیروهای طرفی وارد به دندان های خلفی نسبت به دندان های قدامی اثر تخریبی بیشتر دارند. چنانچه نیروهای تخریبی جانبی را نتوان کاملاً حذف نمود، بهتر است این نیروها به تعداد بیشتری از پایه ها منتقل گردد.

قرار گرفتن ایمپلنت ها با محورهای غیر موازی سبب انتقال بیشتر نیروهای طرفی مخرب با پایه ها می گرد. این چنین نیروهایی معمولاً از حدل توان تحمل استخوان مجاور پایه های بیشتر خواهد بود.

اتصال بریج از ایمپلنت به دندان طبیعی نیروهای کانتی لور بیشتری با پایه ها وارد می سازد و علت آن ثابت و بی حرکت بودن پایه فلزی ایمپلنت در استخوان، در مقایسه با حرکت طبیعی دندان طبیعی با داشتن بافت پریودونت است. وقتی که نیرو به سطح بریج وارد می شود، دندان طبیعی حرکتی در حد حرکت رشته های پریودنتال دارد. این حرکت نیرویی دو برابر نیروی عمودی در ناحیه گردن ایمپلنت وارد می آورد.

با توجه به موضوع فوق بهتر است که پایه های ایمپلنت را با دندان های طبیعی برای بریج و پروتز ثابت انتخاب نکنیم. نیروهای مخرب بر پایه ایمپلنت می تواند از طرف روکش ها یا اسکلت بریج وارد شود. در صورتی که تطابق کامل بین بریج با اباتمنت نباشد.

مشکلات احتمالی در پروتزهایی که ایمپلنت و دندان طبیعی کمک می گیرند.

1- فرو ریختن استثواینتگرایشن

2- جدا شدن اتصاف در پایۀ طبیعی

3- لق شدن پیچ یا اباتمنت

4- شکست در ساختمان پروتز ایمپلنت

مزایای ایمپلنت دو مرحله ای سیلندر شکلا ستئواینتگریت

  1. A. جراحی

1- بالا بودن میزان موفقیت

2- مراحل جراحی در مطب

3- فایل انجام در محل های متعدد در دهان

4- امکان آماده کردن دقیق محل ایمپلنت

5- قابل تکرار در صورت شکست

  1. B. پروتز

1- انتخاب متعدد

2- سهولت کار در مرحلۀ دوم یا قسمت دوم

  1. a. اصلاح زاویه
  2. b. زیبایی
  3. c. شکل تاج
  4. d. روکش پیچ شونده یا سمان شونده

3- قابل تعویض در صورت شکست در پروتز

سرپوش ترمیمی (healing cap)

سرپوش ترمیمی یک پنج گنبدی شکل است که در مرحله دوم جراحی روی پایه ایمپلنت قرار می گیرد. این قطعه به طول 10-2 میلیمتر بوده و از مخاط لثه عبور کرده و در دهان پیدا می باشد. این پیچ معمولاً به سرپایه ایمپلنت متصل شده و در بعضی موارد این پیچ به همراه اباتمنت بر سر پایه ایمپلنت متصل می گردد. جنس این قطعه از رزین مانند پلی اکسی اتیلن یا تیتانیوم می باشد

سرپایه های ایمپلنت

قسمت تاجی ایمپلنت (abutment)

اباتمنت (سر پایه) قسمتی از ایمپلنت است که مستقمیاً به پایه ایمپلنت (fixture) پیچ می شود. در نتیجه باتمنت ها مستقیماً پروتز را حمایت می کنند. این قسمتی از تیتانیوم یا آلیاژهای آن با کناره ها و سطوح صاف و صیقلی ساخته شده است. طول آهن 5-10mm می باشد

پایه قالب گیری (impression post)

پایه قالب گیری برای انتقال موقعیت پایه ایمپلنت در وضعیت مشابه بر روی مدل لابراتورای می باشد. پست ایمپرشن مستقیماً به پایه ایمپلنت متصل شده و در این حالت از آن قالب گیری می شود. بعداً این پایه از سر ایمپلنت جدا شده و به مشابه (انالوگ) لابراتواری متصل می شود.

ساختار ایمپلنت دندان

برای ایمپلنت دندان سه عنصر وجود دارد که در ادامه نام خواهیم برد :

  1. پایه ایمپلنت:پایه ایمپلنت جایگزین ریشه طبیعی دندان می شود .
  2. اباتمنت:اباتمنت اتصال دهنده پایه ایمپلنت به تاج است . اباتمنت از خط لثه بیرون می زند تا به عنوان لنگری که تاج مصنوعی به آن وصل می شود عمل کند .
  3. تاج : تاج ایمپلنت معمولا از جنس سرامیک است و ظاهری طبیعی  و جذاب را برای ترمیم ایمپلنت ارائه می دهد.هیچ کدام از قسمت های ایمپلنت در اثر حمله باکتری ها و پوسیدگی هایی که با دندان های طبیعی یا تاج های معمولی و پل دندان ها تجربه می شوند تحت تأثیر قرار نمی گیرند . ایمپلنت های دندانی برای ماندگاری کامل ساخته می شوند .

خدمات ایمپلنت دندان اصفهان

کلینیک های زیادی در سطح شهر وجود دارد که خدمات کاشت ایمپلنت ارائه می دهند اما برای انتخاب کلنیک درست باید حتما دقت کنید . کلینیک مزکز لبخند رویایی یکی از کلینیک های ارائه دهنده خدمات ایمپلنت اصفهان است که سالیان زیادی در این زمینه تجربه دارد . علاوه بر دکتر پیمان ترکی ، دکتر فرشیده میرلوحی ، متخصصین دندان پزشک کودکان نیز در این کلینیک مشغول به کار است .

نوشتهٔ پیشین
درمان کیست دندان کودکان
نوشتهٔ بعدی
عصب کشی دندان کودکان بدون بیهوشی

7 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • زهرا حیدری
    2019-09-25 11:10 ق.ظ

    سلام وقت بخیر آیا ایمپلنت دندان درد دارد ؟

    پاسخ
    • دکتر پیمان ترکی
      2019-09-26 11:29 ق.ظ

      سلام . خیر با بی حسی ، موضع عمل بی حس می شود و در اکثر موارد ایمپلنت بدون جراحی در استخوان قرار می گیرد بنابراین بیمار احساس درد نمی کند ونگران نباشید .

      پاسخ
    • بهزاد حسینی
      2020-05-26 5:08 ب.ظ

      سلام جناب دکتر ترکی عزیز با عرض تشکر بنده درخواست ایمپلنت کامل دندانهایم دا دارم کارمند بانک ملی نیز هستم لطفا درمورد زمان پروسه و نیز هزینه کلی و امکان استفاده از بیمه بانک جهت هزینه ها راهنمایی بفرمایید ممنون میشم

      پاسخ
      • دکتر پیمان ترکی
        2020-05-27 11:06 ق.ظ

        سلام دوست عزیز . پروسه ایمپلنت حدودا ۶ ماه طول می کشد . هزینه ها متغیر هست و با معاینه کردن مشخص می شود .
        خیر متأسفانه با بانک ملی قرارداد نداریم.

        پاسخ
  • سلام دکتر خیلی ممنون از مطالب خوبتون . میشه لطفا بفرمایید طول عمر ایمپلنت چقدر است

    پاسخ
    • دکتر پیمان ترکی
      2019-11-02 11:19 ق.ظ

      سلام ممنون از لطفتون . طول عمر ایمپلنت دندان به عوامل زیادی نظیر مهارت متخصص ایمپلنت ، شرایط و سن و سال بیمار ، برند ایمپلنت بستگی دارد و نمی توان زمان دقیقی برای آن مشخص کرد اما با انجام مراقبت های لازم و به کارگیری علم در تکنولوژی دندانپزشکی می توان طول عمر آن را حتی به 25 سال رساند . البته فراموش نشود که هر شش ماه یک بار برای معاینه وضعیت دندان های خود باید به متخصص ایمپلنت مراجعه کنید .

      پاسخ
  • سلام بنده ایمپلنت انجام دادم اما تاج اینمپلنت با لثه فاصله دارد علاوه بر ظاهر نازیبایی که ایجاد کرده آی بر دوام ایمپلنت اثر منفی دارد؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان

مقالات جدید

در رسانه ها

دکتر پیمان ترکی

دکتر فرشیده میرلوحی