راه های جذاب کردن محیط دندانپزشکی کودکان

همه کلینیک های دندانپزشکی سعی می کنند در کنار روش و متدهای تخصصی محیط کلینیک را برای کودک ایده آل کنند تا هنگام مراجعه به کلینیک استرس نداشته باشد.

یکی از دغدغه های مهم والدین هنگام مراجعه به کلینیک دندانپزشکی این است که کودکشان در محیط کلینیک آرام باشد و استرس نداشته باشد.محیط کلینیک دندانپزشکی در آرامش داشتن کودک نقش زیادی دارد. محیط کلینیک باید تا حد امکان برای کودک احساس فضای امن را تداعی کند. از طرف دیگر باید در محیط کلینیک چشم انداز، مناظر سرگرم کننده،نقش ها و طرح های مناسب برای کودک وجود داشته باشد تا وی سرگرم شود.

تماس با خانم دکتر فرشیده میرلوحی

ایده های جذاب کردن محیط دندانپزشکی

بار اولی که کودک برای انجام معاینه به کلنیک مراجعه می کند اهمیت زیادی دارد. فضای کلینیک نباید به گونه ای باشد که کودک بترسد.محیط کلینیک دندانپزشکی کودک باید مختص وی طراحی شود. در محیط کلینیک از رنگ های شاد و تزئینات مناسب استفاده کنید. فضای کلینیک باید به گونه ای باشد که کودک در نوبت بعدی مشتاقانه به کلینیک مراجعه کند.

جذاب کردن کلینیک دندانپزشکی کودک

کلینیک دندانپزشکی کودک باید نورپردازی مناسبی داشته باشد. روشنایی کلینیک نباید خیلی کم باشد که کودک بترسد نه آن قدر زیاد که کودک دچار اضطراب شود. در محیط کلینیک از رنگ هایی استفاده کنید که آرامش بخش است.رنگ های تند و قرمز برای کودک احساس خطر ایجاد می کنند. رنگ هایی مانند سبز، زرد، آبی آرامش بخشند و محیط کلینیک را دوستانه می کنند. روی دیوار های کلینیک می توانید تصویر شخصیت های محبوب کارتونی را نقاشی کنید. هنگامی که کودک شخصیت های آشنا را می بیند احساس راحتی می کند و آمادگی بیشتر برای عمل های جراحی و معاینات دندانپزشکی دارد.

اتاق انتظار را سرگرم کننده طراحی کنید

اگر مایلید کلینیک دندانپزشکی کودک دوستانه ای داشته باشید کافی است از اتاق انتظار شروع کنید. اتاق انتظار را به یک منطقه بازی ایمن تبدیل کنید که در آن کودک بتواند رنگ آمیزی کند، کتاب بخواند تا نوبتش فرا برسد.

برای بچه های بزرگتر، می توانید یک سیستم بازی در مطب اضافه کنید. اتاق انتظار را به گونه ای طراحی کنید که والدین بتوانند کودک خود را از اتاق انتظار ببینند.

به کودک جایزه بدهید

برای این که کودک تشویق شد تا با دندانپزشک همراهی داشته باشد کافی است به او جایزه بدهید. اگر کودک بداند قرار است در پایان کارپاداش دریافت کند با دندانپزشک همکاری بیشتری می کند.

در اتاق انتظار و محل کارتان مانیتور نصب کنید

برنامه های تلویزیونی کودک را سرگرم می کنند و به آن ها آرامش می دهد بنابراین حتما در اتاق انتظار و محل کارتان مانیتور نصب کنید.

جذاب کردن کلینیک دندانپزشکی کودک

نکات مهم در رفتار با کودک در دندانپزشکی

  • هنگام معاینه از کلمات دردناک مانند تزریق یا سوزن استفاده نکنید زیرا کودک می ترسد.
  • با کودک صحبت کنید و درمورد روش های خود توضیح مثبت و سازنده بدهید.
  • از عبارات مثبت استفاده کنید.
  • قبل از مراجعه به کلینیک با دندانپزشک صحبت کنید.

 در کلینیک دندانپزشکی کودک چه کارهایی انجام می شود؟

در کلینیک دندانپزشکی کودک اقدامات زیر انجام می شود:

  • معاینه دهانی نوزاد و ارزیابی خطر پوسیدگی دندان در مادر و کودک
  • انجام مراقبت های پیشگیری کننده شامل تمیز کردن و دادن توصیه های تغذیه ای
  • ترمیم پوسیدگی و مشکلات دندانی
  • دادن مشاوره، انجام درمان های پیشگیری و به موقع مخصوصا در موارد نیاز به ارتودنسی
  • برطرف کردن آسیب ها و شکستگی های دندان
  • ارائه خدماتی مانند فلوراید تراپی، فیشور سیلانت دندان، پالپوتومی و پالپکتومی (عصب کشی و درمان ریشه دندان‌های شیری )، روکش و غیره

دندانپزشک اطفال چه شرایطی برای کودک باید فراهم کند؟

دندانپزشک باید بتواند با کودک تعامل برقرارکند. دندانپزشک کودک باید با وی صمیمانه برخورد کند تا کودک بتواند اطمینان کند و دچار اضطراب نشود. علاوه بر این برخورد سایر افراد کلینیک نیز با کودک اهمیت زیادی دارد. برخی از کودکان هنگام مراجعه به کلینیک می ترسند  رفتارهایی پرخاشگرانه از خود نشان می دهند دندانپزشک باید با برخوردی مناسب کودک را آرام کند.

نکات مهم قبل از مراجعه به کلینیک

  • قبل از مراجعه به کلینیک مطمئن شوید کودکتان به اندازه کافی استراحت کرده است تا برای انجام اعمال دندانپزشکی خسته نباشد.
  • اگر کودکتان بیماری خاصی مانند آسم، بیماری قلبی، صرع، دیابت، عقب‌ماندگی ذهنی و… دارد، آن را حتما به دندانپزشک بگویید تا وی آمادگی کامل داشته باشد.
  • داروهایی که کودکتان مصرف می کند را نیز حتما به دندانپزشک بگویید.
  • برای راضی کردن کودک به مراجعه به دندانپزشکی به وی رشوه ندهید.

هنگام حضور در کلینیک دندانپزشکی کودک باید چکار کرد؟

مهم ترین نکته هنگام مراجعه به کلینیک دندانپزشکی کودک اعتماد کامل به پزشک و کادر درمانی کلینیک است. تحت هیچ شرایطی در روند کاری متخصص دندانپزشکی کودک دخالت نکنید. در کلینیک تمامی مراحل کنترل رفتار فرزند شما بر اساس اصول روانشناسی کودک است بنابراین جای هیچ نگرانی ندارد. چنان چه در روند کار شاهد تغییر لحن، بلندی صدای دندانپزشک، تقاضا برای خروج همراه از اتاق، محدود کردن رفتار کودک شدید اصلا نگران نشوید.

راه های جذاب کردن کلینیک دندانپزشکی کودک

 چنان چه قصد دارید درباره مسئله ای در مورد نحوه درمان، مسائل پزشکی و دندانپزشکی کودک سؤالی بپرسید آن را به طور خصوصی با دندانپزشک درمیان بگذارید و جلوی کودک حرفی نزنید. در مورد مراحل درمان و نحوه انجام آن دخالتی نداشته باشید و این موضوع را کاملا به دندانپزشک بسپارید. یک متخصص دندانپزشک خوب تمام تلاشش را می کند تا شرایط به گونه ای پیش رود که شما و کودکتان هرگز خاطره ای ترسناک از ملاقات با دندانپزشک نداشته باشید.

خوش بختانه در حال حاضر با رشد فرهنگ اقشار مختلف جامعه والدین معمولا کودک خود را نزد بهترین دندانپزشک کودک می برند زیرا کودک در اولین مراجعه تصورات خود را شکل می دهد و این تصورات را همیشه به همراه دارد بنابراین باید در ذهن وی خاطره خوبی ساخته شود تا در نوبت های بعدی برای مراجعه به کلینیک تمایل داشته باشد. نحوه برخورد والدین نیز در اولین ملاقات بر تجربه مثبت یا منفی کودک تأثیر گذار است.

 مراجعات دوره ای به کلینیک دندانپزشکی کودک

توصیه می شود والدین حتما هر 3 الی 6 ماه کودک خود را نزد دندانپزشک کودک ببرند تا دندان های وی چکاپ کامل شود. در بسیاری از موارد مشکل دندانی کودک تنها با یک ترمیم سطحی قابل درمان است اما چنان چه در مراجعه تأخیر کنید پیشرفت پوسیدگی دندان باعث می شود کودک به درمان های پیچیده تری مانند عصب کشی دندان شیری و یا کشیدن آن احتیاج پیدا کند.

والدین باید دقت کنند حداقل 3 تا 4 ساعت قبل از چکاپ معده کودک خالی باشد زیرا در حین درمان احتمال حالت تهوع وجود داردکه باعث بالا آوردن محتویات معده و آسپیره شدن مواد غذایی داخل ریه می شود که خیلی خطرناک است.

اولین ویزیت کودک در کلینیک دندانپزشکی

اولین ویزیت دندان های کودک باید در سن 2 سالگی انجام شود. با این کار زمینه همکاری و آشنایی بیشتر با کلینیک و وسایل دندانپزشکی در سنین بالاتر فراهم می شود. بهترین زمان مراجعه به کلینیک دندانپزشکی هنگام رویش اولین دندان شیری است. با این مراجعه والدین با راهکار های مراقبت از دندان شیری و پیشگیری از پوسیدگی آن آشنا می شوند. در برخی مواقع رویش دندان شیری با درد همراه است که با مراجعه به موقع به دندانپزشک کودک می توانید نسبت به استفاده از ژل های مخصوص و… مشاوره های لازم را دریافت کنید.

نوشتهٔ پیشین
چگونه بفهمیم دندان شیری است؟
نوشتهٔ بعدی
آیا دندان درآوردن باعث تب کردن نوزاد می شود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان

مقالات جدید

در رسانه ها

دکتر پیمان ترکی

دکتر فرشیده میرلوحی