درد و مراقبت های بعد از عصب کشی دندان کودک

درد و مراقبت های بعد از عصب کشی دندان کودک

بر خلاف تصور اکثر مردم دندان شیری نیز عصب دارد و ممکن است به عصب کشی نیاز پیدا کند. در صورتی که دندان شیری کودک آسیب ببیند عفونت کرده و به عصب کشی نیاز پیدا می کند. دکتر فرشیده میرلوحی، دندانپزشک کودک در این مقاله قصد دارد شما را با مراقبت‌های لازم بعد از عصب کشی دندان کودک آشنا کند. یکی از سؤالاتی که اکثر والدین هنگام عصب کشی دندان کودکشان می پرسند این است که برای کنترل علائم و درد پس از عصب کشی باید چکار کرد؟

تماس با خانم دکتر فرشیده میرلوحی

عوارض پس از عصب کشی دندان شیری

میزان درد پس از عصب کشی دندان شیری در اکثر مواقع کم است به گونه ای که با مصرف داروهای مسکن، تسکین می یابد. از عوارض عصب کشی دندان می‌توان به: عفونت؛ تورم؛ مشاهده چرک در لثه؛ تب اشاره کرد.

عوارض پس از عصب کشی دندان کودک

مراقبت‌های لازم پس از عصب کشی دندان شیری

عصب کشی دندان شیری تنها زمانی انجام می‌شود که عفونت ریشه دندان شیری زیاد باشد، یا زمانی که لازم است دندان شیری حفظ شود. بعد از عصب کشی نیاز به مراقبت خاصی نیست. چنان چه دندان کودک‌تان عفونت کرد داروهایی که دندانپزشک تجویز می‌کند را سر وقت به وی بدهید.

علاوه بر این دقت کنید بهداشت دندان‌هایش را به خوبی رعایت کند و سر وقت مسواک بزند. از زمانی که دندان کودک عصب کشی می‌شود تا زمانی که تاج و ریشه دندان پر می‌شود دندان باید در حالت استراحت باشد. در این مدت به کودک غذاهای خیلی سرد، سفت یا گرم ندهید تا دندان به صورت طبیعی شکل بگیرد. توصیه می شود کودک هر روز 4 مرتبه دندان‌هایش را تحت نظر والدین مسواک بزند.

  • از آن جایی که در عصب کشی، عصب دندان از بین می‌رود احساس درد طبیعی است. در صورت زیاد بودن درد می‌توان از مسکن های ویژه استفاده کرد.
  • حساسیت در تاج دندان بعد از عصب کشی طبیعی است و پس از مدتی برطرف می شود، بنابراین نگران آن نباشید.
  • مسواک زدن مداوم کودک پس از عصب کشی از التهاب و عفونت لثه وی جلوگیری می‌کند.

آمادگی کودک برای عصب کشی

قبل از عصب کشی حتما کودکتان را آماده کنید. با وی در خصوص نحوه درمان و دلیل آن صحبت نکنید زیرا دادن توضیح بیشتر تنها او را مضطرب می کند. اگر کودکتان از دندانپزشک ترس دارد سعی کنید با حرف زدن او را آرام کنید. توجیه کردن کودک و توضیح دادن به وی را بر عهده دندانپزشک کودک بگذارید. قبل از عصب کشی ممکن است کودک به رادیوگرافی نیاز داشته باشد. در برخی موارد نیز لازم است قبل از عصب کشی از بی حسی موضعی استفاده شود تا کودک زیاد احساس درد نکند.

آمادگی کودک برای انجام عصب کشی

در صورتی که قبلا درمان ریشه یا عصب کشی انجام داده اید هرگز برای کودک خود تعریف نکنید، زیرا این کار ترس و استرس کودک را بیشتر می‌کند. ترجیحا بهتر است کودک بدون هیچ سابقه ذهنی، عصب کشی را تجربه کند.
در برخی شرایط نیز لازم است قبل و بعد عصب کشی به کودک آنتی بیوتیک داده شود تا دندانش به خاطر باکتری‌ها عفونت نکند. لطفا هرگز خودسرانه به کودک آنتی بیوتیک ندهید. اگر کودک‌تان به آنتی بیوتیک یا داروهای بی حسی حساسیت دارد حتما این موضوع را به دندانپزشک بگویید. در صورتی که کودکتان قبلا درمان‌های دندانپزشکی مانند ترمیم دندان شیری انجام داده یا سابقه بستری در بیمارستان داشته است حتما آن را با دندانپزشک در جریان بگذارید.

وعده دادن جایزه به کودک اشتباه است زیرا این حس را در وی القا می‌کند که عصب کشی امری ناخوشایند است که برای انجام آن قرار است به وی جایزه داده شود. سعی کنید آرام باشید زیرا در صورتی که استرس داشته باشید کودکتان نیز دچار اضطراب می شود. برای رفتن به دندانپزشکی کودک هرگز همراه دیگری با خود نبرید زیرا استرس کودک بیشتر می‌شود.

زمانی که کودک را برای انجام عصب کشی نزد دندانپزشک می‌برید به جای کودک صحبت نکنید. بگذارید خودش جواب دندانپزشک را بدهد تا با او بهتر ارتباط برقرار کند. توجه داشته باشید قبل از عصب کشی کودک گرسنه نباشد یا بیش از حد غذا نخورده باشد. داشتن خواب و استراحت کافی نیز قبل از عصب کشی اهمیت زیادی دارد.

 

نوشتهٔ پیشین
فیشور سیلانت دندان
نوشتهٔ بعدی
لب پر شدن دندان شیری کودک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان

مقالات جدید

در رسانه ها

دکتر پیمان ترکی

دکتر فرشیده میرلوحی