عصب کشی دندان با لیزر

عصب کشی دندان با لیزر

از لیزر برای عصب کشی یا درمان ریشه دندان نیز می توان استفاده کرد.پرتوهای نور لیزر بافت نرم یا سخت در دهان را تغییر می دهد یا بر می دارد.سازمان FDA مدعی است می توان از لیزر برای کارهایی مانند درمان ریشه دندان استفاده کرد.برای آشنایی بیشتر با عصب کشی دندان با لیزر با دکتر فرشیده میرلوحی متخصص دندانپزشکی کودکان در اصفهان همراه باشید.

کاربرد لیزر در عصب کشی دندان

لیزرها انرژی نوری فشرده را می توانند به طور خصوصی تولید کنند.لیزرها با ویژگی های خاص خود با بافت های بیولوژیکی روبرو می شوند.برای باز کردن سطح دندان و رسیدن به کانال ریشه نیز می توان از لیزر استفاده کرد.لیزر بافت بیمار را از بین می برد،پاک سازی می کند،ضد عفونی می کند،سپس کانال را شکل داده و پر می کند.

استفاده از لیزر برای ضدعفونی کردن ریشه دندان کاربرد زیادی دارد.از دیگر کاربردهای لیزر در درمان عصب کشی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پاکسازی پالپ دندان و دبری های ارگانیک
  • شکل دادن به دیواره های دنتین کانال ریشه
  • پس از آماده سازی کامل و پوشش کانال ریشه،نرم کردن سطح آن و شکل دادن به سیلانت برای سیستم کانال ریشه

مزایای عصب کشی دندان با لیزر

عصب کشی دندان با لیزر مزایای زیادی دارد.لیزرها باکتری ها و مواد آلوده را با دقت بیشتری مورد هدف قرار می دهند.هم چنین عصب کشی دندان با لیزر ساختار دندان را سالم نگه می دارد. هنگام عصب کشی با لیزر شما دیگر صدای دلخراش تراشیدن دندان را نمی شنوید.علاوه بر این عصب کشی دندان با لیزر خون ریزی کم تری دارد و شما بعد از جراحی ناراحتی و عفونت کم تری دارید.به طور کلی از مزایای دیگر عصب کشی دندان با لیزر نسبت به روش سنتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دقیق تر و صحیح تر از درمان سنتی است.
  • تنها باکتری ها و مناطق آلوده را هدف قرار می دهد و با دقت بیشتر به حفظ ساختار سالم دندان کمک می کند.
  • دندان هارا قوی تر می کند و از آن ها در برابر پوسیدگی و آسیب بیشتر محافظت می کند.
  • با لیزر می توان ریشه دندان را از هر گونه عامل عفونی استریل کرد.
  • خطر عفونت را کاهش می دهد.
  • عقیم‌سازی کامل ریشه در عاج دندان، خصوصا در کانال‌های فرعی ریشه
  • گرم کردن گوتاپرکا (نوعی ماده پلاستیکی که برای پر کردن کانال عصب از آن استفاده می‌شود) در عمل‌های سخت و فشرده
  • عصب کشی دندان با لیزر با حداقل تهاجم ساختار اصلی دندان را حفظ می کند،یعنی دندان طبیعی را ذخیره می کند و عملکرد آن را به مدت طولانی حفظ می کند.

معایب عصب کشی دندان با لیزر

معایب عصب کشی دندان با لیزر این است که کانال ریشه معمولا صاف نیست اما نورلیزر مستقیم است بنابراین می توان گفت روش های قدیمی مزایای بیشتری دارند زیرا به شکل منحنی هم می توان از آن ها استفاده کرد.علاوه بر این تعاملات بین انرژی لیزر و بافت دندان منجر به افزایش دما می شود و فضای کانال را خراب می کند وگاهی اوقات تا سطح بیرونی دندان نیز گسترش می یابد.از دیگر معایب آن این است که نسبت به دریل هزینه آن بالاتر است هم چنین از لیزر نمی توان برای دندان هایی که قبلا با آمالگام پر شده اند استفاده کرد.

عوارض عصب کشی دندان با لیزر

عصب کشی دندان با لیزر معمولا هیچ گونه عارضه ای ندارد اما گاهی اوقات ممکن است بیمار بلافاصله بعد از عصب کشی احساس درد کند که این درد را می توان به راحتی با استفاده از داروهای مسکن که نیاز به تجویز پزشک ندارند تسکین داد.

عصب کشی دندان با لیزر

نحوه عصب کشی دندان با لیزر

در عصب کشی دندان با لیزر از فناوری پیشرفته ای برای دسترسی به محفظه پالپ دندان و تمیز کردن آن استفاده می شود.عصب کشی دندان با لیزر در اصل می توان گفت مانند عصب کشی سنتی انجام می شود با این تفاوت که برای تقویت اثربخشی از لیزر ایمن دندان استفاده می شود.در این روش از عصب کشی از یک مته لیزر برای دسترسی به محفظه پالپ دندان استفاده می شود.با این مته می توان ساختار آسیب دیده دندان را دقیق تر حذف کرد و در هنگام استفاده باعث اصطحکاک کمتری می‌شود.

پس از دسترسی به محفظه پالپ،دندانپزشک پالپ دندان بیمار را خارج می کند.از لیزر بافت نرم برای کمک به استریل کردن ساختار دندان، از محفظه گرفته تا لوله‌های عاج منتهی به مرکز دندان، استفاده می‌شود. محفظه توخالی سپس با یک ماده بی اثر پر می‌شود و دندان پر می‌شود.

پس از تمام شدن مراحل عصب کشی دندان با لیزر دندانپزشک برای محافظت از دندان عصب کشی شده از باکتری ها از پرکننده های دائمی می توان استفاده کرد.بنابراین برای عصب کشی دندان چه با لیزر و چه بدون لیزر،به دلیل خطر بالای شکستگی نیاز به روکش(محافظ)ضروری است.از دیگر مزایای تاج دندان این است که ظاهر طبیعی دندان های شما را بازیابی می کند.

در روش مدرن و پیشرفته‌ی عصب‌کشی و درمان ریشه، پروسه‌ی آماده‌سازی کانال عصبی شامل دو مرحله می‌شود:

  • حذف کامل بافت پالپ و کلیه میکروارگانیسم‌های بیماری‌زای موجود
  • آماده‌سازی کانال و شکل‌دهی به آن برای پر کردن دندان به شیوه آسان و موثر در مراحل بعدی

هزینه عصب کشی دندان با لیزر

اندودنتيكس (تخصص درمان ريشه دندان یا روت کانال ) یکی از شاخه‌های دندان پزشکی است که موضوع آن به طور کلی تشخيص، پيشگيري و درمان بيماري‌ها و‌ صدمات ریشه‌ی دندان و از جمله عصب و کانال عصبی دندان می‌باشد. عصب کشی و درمان ریشه دندان زمانی انجام می‌شود که یک آسیب (مانند پوسیدگی یا تروما یا شکستگی دندان) باعث تغییرات غیرقابل بازگشت در بافت عصبی دندان شده باشد، که ممکن است حتی به نکروز (مرگ بافت) منجر شود.  این روش درمان در مواردی که بنا است روی دندان پروتز نصب شود و میزان تراش دندان تا حدی است که به عصب دندان آسیب وارد می‌کند، نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از لیزر در درمان ریشه یا عصب‌کشی دارای مزایای بسیار قابل توجهی در درمان بافت‌های زنده و مرده در محیط عفونی ریشه‌ها، گرانولوم و ضایعات کیستیک ریشه است.

هزینه عصب کشی دندان با لیزرمتغیر است و به عوامل زیر بستگی دارد:

  • موقعیت دندان در دهان
  • انحنای ریشه در دندان های شما
  • تعداد عصب های دندان شما
  • تعداد دفعات مراجعه
  • میزان گسترش عفونت

همه این عواملی که نام برده شد در هزینه عصب کشی دندان تأثیرگذار است.با توجه به توضیحات داده شده برای تعیین قیمت دقیق باید دندانپزشک دندان های شما را معاینه کند.

دستگاه عصب کشی دندان با لیزر

دستگاه SmartFile توسط شرکت نوآوری پزشکی آرتیمان ارائه شده است.از این دستگاه می توان برای عصب کشی و درمان ریشه دندان استفاده کرد.این دستگاه عصب کشی یکی از نوآوری های ارائه شده توسط شرکت deka،یکی از شرکت های پیشرو اروپایی در زمینه تولید و توزیع سیستم های لیزر دندانپزشکی است.لیزرهایی که به طور گسترده در درمان‌های اندودونتیکش (درمان ریشه) به کار می‌روند عبارتند از لیزر KTP (با طول موج ۵۳۲ نانومتر)، لیزر Nd:YAG (با ۱۰۶۴ نانومتر) و لیزر دیود (با طول موج ۸۱۰ یا ۹۸۰ نانومتر).

در چه صورت عصب کشی دندان با لیزر بی فایده است؟

در شرایط زیر عصب کشی دندان چه بالیزر و چه بدون لیزر بی فایده است و بایددندان را کشید:

  • شکستگی ریشه:هنگامی که بخش قابل توجهی از ریشه یا تاج دندان شکسته باشد،دندان حتی پس از عصب کشی نیز آسیب می بیند و در نهایت باید شکسته شود.
  • فقدان ساختار دندان باقی مانده:چنان چه برای اتصال تاج ساختار دندان سالم نباشد،انجام عصب کشی با لیزر بی فایده است.گاهی اوقات برای طولانی کردن تاج و قرار گرفتن بیشتر دندان استخوان را از بین می برنداما معاینه دقیق باید توسط دندانپزشک انجام شود تا مشخص شود بهتر است این روش را انجام داد یانه.
  • دندان مولر سوم:دندان عقل یا مولرسوم اغلب در وضعیت عملکردی قرار ندارد بنابراین بهتر است به جای این که با عصب کشی حفظ شود کشیده شود.
  • جذب قابل توجه:اگر به دلیل جذب داخلی یا خارجی مقدار زیادی از دندان از بین برود،ممکن است عصب کشی دندان با لیزر نتواند آن را حفظ کند.بسیاری از دندان هایی که در این شرایط هستند باید کشیده شوند.
  • کانال های ریشه چندگانه:درمان کانال ریشه برای اولین بار درصد موفقیت بیشتری دارد.چنان چه دندان نیاز به درمان مجدد ریشه پیدا کند باید درمان کانال ریشه را با سایر گزینه‌های درمانی که جایگزین دندان بعد از کشیده شدن است، مقایسه کنند. در بیشتر موارد، تاج پشتیبانی شده از ایمپلنت شانس بیشتری برای موفقیت از دندان نیاز به کانال ریشه سوم یا چهارم دارد.

کاندیدای مناسب برای درمان ریشه با لیزر

اشخاصی که از عفونت کانال ریشه ای رنج می برند بهترین کاندید برای عصب کشی دندان با لیزر هستند.در این شرایط دندان هنوز قابل ترمیم است ونیازی به کشیدن یا خارج کردن آن نیست.دندانپزشک تلاش می کند هر چه بیشتر ساختار طبیعی دندان را حفظ کند بنابراین تا زمانی که امید به بازیابی و ترمیم دندان ها وجود ندارد دندان کشیده یا خارج می شود.در جلسه مشاوره دندانپزشک تشخیص می دهد که آیا عصب کشی دندان با لیزر گزینه مناسبی است یا خیر.

میزان ماندگاری عصب کشی دندان با لیزر

میزان ماندگاری عصب کشی دندان با لیزر به عوامل گوناگونی بستگی دارد.مهم ترین عامل تأثیرگذار حفظ مناسب ساختار دندان با درمان های جانبی چون کراون و حفظ بهداشت دهان و دندان است.

نوشتهٔ پیشین
درد مداوم دندان بعد از عصب کشی
نوشتهٔ بعدی
روکش دندان شیری کودکان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان

مقالات جدید

در رسانه ها

دکتر پیمان ترکی

دکتر فرشیده میرلوحی