بیهوشی در کودکان جهت درمان های دندانپزشکی

بیهوشی در کودکان جهت درمان های دندانپزشکی

گاهی کودکان به دلیل پوسیدگی های متعدد دندانی و یا ناتوانی ذهنی، جسمی و یا حتی سن کم نمی توانند برای درمان های دندانپزشکی با دکتر خودشان همکاری لازم را انجام دهند.در این گونه موارد لازم است که درمان هایشان تحت بیهوشی صورت گیرد البته هرچه زودتر در این زمینه اقدام شود درمان ساده تر و کم هزینه تر خواهد بود.خیلی از والدین با شنیدن کلمۀ بیهوشی نگران می شوند و از خطرات آن می ترسند در صورتی که اگر کودک در سلامت کامل باشد بیهوشی هیچ خطری برای او ندارد.برای آشنایی بیشتر با بیهوشی با دکتر فرشیده میرلوحی متخصص دندانپزشک کودکان در اصفهان همراه باشید.

تماس با خانم دکتر فرشیده میرلوحی

لازم به ذکر است اگر بیهوشی در مراکز معتبر و مجهز تحت نظر پزشک متخصص بیهوشی و با در نظر گرفتن کامل شرایط کودک مثل سن، وزن و سابقه بیماری انجام شود هیچ عارضه ای ندارد. منظور از عارضه همان سؤالات متداول والدین است که مدام می پرسند آیا بیهوشی تأثیری روی هوش یا حافظۀ کودک نخواهد گذاشت در جواب باید گفت اگر همۀ شرایط خوب و استاندارد باشد هیچ گونه مشکلی برای کودک ایجاد نخواهد شد.

معمولاً کودک 3 – 2 ساعت پس از اتمام کار از بیمارستان ترخیص می شود و نیازی به بستری ندارد مگر در شرایطی که کودک دارای بیماری زمینه ای یا اختلالات جسمی و ذهنی خاصی باشد و یا با نظر متخصص بیهوشی صلاح باشد که برای مدتی در بیمارستان تحت نظر باشد. حال عده ی زیادی از والدین می پرسند که آیا واقعاً لازم است که هم چین کاری برای دندان های شیری که موقت هستند و چند سال بعد دائمی ها جایگزین می شوند انجام داد یا بی خیال شویم تا جایگزین هایشان در بیایند در پاسخ به این والدین باید گفت که:

اگر برای درمان دندان کودکتان به موقع اقدام نکنید وضعیت دندان های کودک بدتر خواهد شد و به مرور زمان دچار آبسه های دندانی می شوند که این آبسه یا عفونت می تواند برای دندان های دائمی خطرناک باشد یا حتی این آبسه ها به فضاهای صورت منتشر شود و کودک را راهی بیمارستان می کند یا کشیدن این دندان های عفونی باعث کاهش توانایی غذاخوردن کودک و رویش نابه جای دندان های دائمی و نیاز به ارتودنسی در آینده  می شود .

علاوه بر این ها باید توجه داشت که کودکانی که دندان های پوسیده متعدد دارند در بیشتر مواقع رفتارهای عصبی تر و کج خلقی های بیشتری دارند. هم چنین مشکلات گوارشی از قبیل یبوست در آنها بیشتر دیده می شود و دیده شده که پس از ترمیم دندان کودکان و بهبود وضعیت دندانی آن ها کیفیت زندگی شان بهبود پیدا کرده و سلامتشان ارتقا می یابد.

تفاوت دندانپزشکی بیهوشی کامل و آرام بخش در چیست؟

تفاوت طیف دارویی که استفاده می شود و گازهای استنشاقی هست که کاملاً به نظر متخصص بیهوشی و تعداد دندان های نیازمند درمان و وضعیت سلامت عمومی کودک بستگی دارد. قبل از انجام هرگونه عمل آزمایشات لازم از کودک گرفته می شود و کسانی که می گویند سابقه فوت در عمل بیهوشی وجود دارد باید گفت که هر عمل درمانی که روی کودک انجام شود و هر دارویی که وارد بدن شود حتی یک مسکن ساده، واکنش هایی را به همراه دارد.

مهم این است که این داروها به طریق صحیح و با نظارت پزشک متخصص مربوطه انجام گیرد و در همۀ دنیا روزانه کودکان بسیار تحت عمل بیهوشی قرار گیرند که در کشور ما هم این امر صادق است .در این بین ممکن است گزارشات بسیار محدودی از اتفاقات ناگوار شنیده شود که اولاً بسیار بسیار اندک هستند که پس از بررسی مشخص شده یا کودک بیماری خاصی داشته و یا محیطی که بیهوشی انجام داده اند محیط بیمارستانی نبوده ،تجهیزات کافی نداشته و مناسب عمل نبوده اما خوشبختانه با وجود حجم زیاد درمان های بیهوشی تعداد اتفاقات ناگوار بسیار انگشت شمار بوده که دلایل خاص خود را داشته است.

پس لطفاً به خاطر عدم آگاهی یا شنیده ها فضای مجازی درمان کودکانتان را به تعویق بیندازید که شاید ترس از بیهوش کردن آنها عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.

نوشتهٔ پیشین
درمان آبسه دندان کودکان
نوشتهٔ بعدی
درمان پوسیدگی دندان بدون پرکردن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان

مقالات جدید

در رسانه ها

دکتر پیمان ترکی

دکتر فرشیده میرلوحی