ایمپلنت دندان در کودکان

ایمپلنت دندان در کودکان

ایمپلنت دندان در کودکان برای فرزندانی که به صورت مادرزادی دچار فقدان یا آژنزیس دندان هستند می تواند کاربرد داشته باشد اما برای جایگزین کردن دندان در کودک اولویت استفاده از ایمپلنت نمی باشد . اگر فرزند شما دچار این مشکل است برای درمان باید ابتدا با یک دندانپزشک اطفال مشورت کنید و پس از دریافت نظر او درباره پروسه درمان به یک متخصص ایمپلنت خوب مراجعه کنید .

آژنزیس دندان به معنای عدم ساخته شدن و رشد یک اندام در دوران جنینی است به طوری که نوزاد پس از تولد فاقد آن عضو است . اگر کودک فاقد بیش از 6 دندان دائمی باشد (بدون احتساب دندان عقل یا آسیای سوم)مبتلا به آژنزیس دندانی گسترده یا اولیگودانتیا است .اگر فرد بیمار به طور کل فاقد دندان دائمی باشد به آن بی دندانی مطلق یا آنودانتیا می گویند . هیپردانتیا یا پردندانی عارضه ای است که در آن فرد بیمار بیشتر از تعداد طبیعی دندان دارد.

تماس با خانم دکتر فرشیده میرلوحی

عامل آژنزیس دندان

مهم ترین عامل بروز آژنزیس دندان ژنتیکی است . عدم وجود مادرزادی دندان با سندروم های گوناگونی نظیر سندروم داون همراه است . در بیشتر موارد کمبود بافت کوچکی به نام لامینای دندان سبب بروز بیماری آژنزیس دندان می شود .

این بافت کوچک که وظیفه ساخت دندان را برعهده دارد در صورت فقدان آن دندان ساخته نخواهد شد . به غیر از عوامل ژنتیکی از عوامل محیطی دیگری که منجر به آژنزیس دندان می شود می توان به درمان های شیمیایی ، درمان های رادیولوژی ، عفونت ، صدمات فیزیکی ، استفاده از تالیدومید در طول دوره حمل جنین توسط مادر اشاره کرد .

جایگزینی ایمپلنت برای کودکان فاقد دندان

در کودکان ناحیه مجاور ایمپلنت دندان در فرایند رشد مشارکت ندارد به همین خاطر با جایگزینی ایمپلنت برای کودکان (به خصوص در قسمت دندان های قدامی) مشکلات زیبایی و کارکردی به وجود می آید . درمان ایمپلنت در دختران تا 15 سالگی و در پسران تا 17 سالگی بهتر است به تعویق بیفتد تا رشد استخوان کودک تکمیل شود .

ایمپلنت در یک محیط دینامیک قرار داده می شود و مشابه دندان عمل نمی کند و در طی رشد و جابجایی دندان ها نیز ثابت است و سبب ناهنجاری و برهم زدن ردیف دندانی می شودبنابراین استفاده از ایمپلنت برای کودکان تنها در مواردی توصیه می شود که به دلیل فقدان چند دندان ، درمان های دیگر نتایج مناسب و مطلوبی ندارند. جایگزینی ایمپلنت دندان را اندکی بعد از کشیدن دندان شیری انجام دهید تا تحلیل استخوان آلوئولار به حداقل برسد .

روش های درمان آژنزیس دندانی

برای درمان آژنزیس دندان بهتر است از روش های ارتودنسی و پروتز استفاده کنید . در بین این دو روش ارتودنسی ارجحیت دارد و درمان پروتز در مواردی که دندانپزشک مجبور به انجام درمان های پروتز دهان به صورت ثابت یا متحرک است در نظر گرفته می شود .

هنگام ارتودنسی می توان یک دندان مصنوعی به سیم ارتودنسی متصل نمود تا فضای خالی باقی مانده را پر کند . علاوه بر ارتودنسی و پروتز از فضانگهدارنده ها هم می توان برا درمان آژنزیس دندان استفاده کرد . اگر کودک شما خیلی کوچک است و دندان خود را از دست داده می توانیدبسته به موقعیت کودک و دندانی که از دست داده از فضا نگهدارنده های  استفاده کنید .

نوشتهٔ پیشین
مراکز دندانپزشکی دانشگاهی در شیفت عصر به بخش خصوصی واگذار می شود
نوشتهٔ بعدی
عوارض احتمالی کاشت ایمپلنت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان

مقالات جدید

در رسانه ها

دکتر پیمان ترکی

دکتر فرشیده میرلوحی