برای انجام ایمپلنت دندان روش مرسوم این است که پس از کشیدن دندان باید دو الی سه ماه صبر کرد سپس جراحی ایمپلنت را انجام داد اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی این امکان به وجود آمده است که هم زمان با کشیدن دندان جراحی ایمپلنت نیز انجام شود که به آن ایمپلنت فوری (کارگذاری ایمپلنت به جای دندان در همان لحظه کشیدن) گفته می شود .
مزایای ایمپلنت فوری
- کوتاه شدن زمان درمان نسبت به ایمپلنت معمولی
- کم شدن تعداد جراحی به یک بار در نتیجه درد و تورم کمتر
- نیاز نداشتن به دندان مصنوعی موقتی و افزایش اعتماد به نفس بیمار
- هماهنگی بهتر لثه با تاج
- کم شدن تحلیل استخوان و لثه و زیبایی بیشتر
- حفظ استخوان و کاهش ریمودلینگ استخوان
-
راحتی بیشتر بیمار و تقویت ساپورت بافت نرم(لثه)
معایب ایمپلنت فوری
ایمپلنت فوری ۱۰ تا ۱۵ درصد امکان موفقیت درمان ایمپلنت را کاهش میدهد و ما این روش را به کسانی پیشنهاد میکنیم که اصلا قادر به تحمل فاز بی دندانی نیستند و درشرایط ایده ال استخوانی نیاز دارند که همزمان با کشیدن دندان ایمپلنت و پروتز موقت هم داشته باشند.
کاربرد ایمپلنت فوری
- دندان های جلویی
- تعداد زیادی دندان از دست رفته باشد به طور مثال دندان های یک فک از بین رفته باشد
- شکستگی، پوسیدگی عمیق و یا آسیب دیدگیهای شدید دندان
در چه مواردی نمی توان از ایمپلنت فوری استفاده کرد :
- فرد دچار بیماری های سیستمیک مثل دیابت باشد
- فردسیگاری باشد
- وقتی دهی سنس یا فنستریشن استخوانی وجود داشته باشد
- وقتی تراکم استخوانی اپیکالی ناچیزباشد
- وقتی عفونت یا پاتولوژی پری اپیکال وجود داشته باشد
- وقتی بیوتایپ لثه نازک است
- حداقل بافت کرانیتیزه
روش انجام ایمپلنت فوری دندان
برای انجام ایمپلنت فوری ابتدا پزشک متخصص حفره مناسبی در قسمتی که دندان از دست رفته است ایجاد می کند . پس از اینکه حفره با دقت ایجاد شد نوبت به قراردادن و پیچ کردن ایمپلنت در این حفره می رسد . در ایمپلنت فوری از یک روکش وقت به جای دائمی استفاده می شود و به عنوان پروتز به ایمپلنت متصل می شود . پس از گذشت چند ماه می توان پروتز اصلی را به ایمپلنت متصل کرد .
خطرات استفاده از ایمپلنت های فوری چیست؟
دوره ترمیم ایمپلنت (تا حدود سه ماه بعد از جراحی ایمپلنت ) از اهمیت ویژه ای برخوردار است .کوچکترین حرکت ایمپلنت در این دوره می تواند منجر به شکست درمان شود . متخصص ایمپلنت باید احتیاط های لازم راانجام دهد تا اطمینان حاصل کند ایمپلنت در مدت یکپارچگی با استخوان فک هیچ حرکتی ندارد زیرا متصل کردن فوری تاج موقت تکنیک بسیار دقیقی است . از خطرات کلی ایمپلنت می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- موفقیت آمیز نبودن یکپارچگی ایمپلنت با استخوان فک
- عفونی بودن بافت لثه
- احتمال شکست مکانیکی ایمپلنت در صورت اعمال نیروی بیش از حد
مراقبت های درمان ایمپلنت فوری
- مراقبت مناسب از ناحیه اطراف ایمپلنت در چند ماه اول پس از جراحی برای پیشگیری از عفونت و اطمینان از عدم اعمال نیروی بیش از حد به ایمپلنت
- پرهیز از عادت های نامناسب مانند دندان قروچه ، به هم فشردن دندان ها
- بیمارانی که ایمپلنت دندانی استفاده می کنند باید به بهداشت مناسب دهان پایبند باشند در غیر اینصورت ممکن است بافت اطراف پست دچار عفونتی مشابه بیماری لثه با عنوان پری ایمپلنتایتیس شود.
- مصرف درست و به موقع داروهای تجویز شده
- پرهیز ازمصرف غذا و خوراکی های سفت
- استفاده مرتب از مسواک و نخ دندان
بهترین برند ایمپلنت دندان برای کاشت ایمپلنت فوری
علم ایمپلنت اخیرا به این نتیجه رسیده است که موفقیت ایمپلنت های فوری نسبت به ایمپلنت های سنتی بیشتر است . علم ایمپلنت به سویی می رود که مدت زمان انتظار برای نصب روکش ایمپلنت دندان به حداقل برسد . بهترین گزینه برای کاشت ایمپلنت فوری استفاده از سیستم های جدید ایمپلنت با نام SLA active است که در حال حاضر تنها کشور سوئیس این تکنولوژی را دارد .
کاشت ایمپلنت فوری نیازمند داشتن شرایط اولیهای است که در ادامه به طور خلاصه آن ها را شرح می دهیم :
- داشتن سلامت عمومی :کشیدن سیگار، مصرف الکل یا ابتلا به دیابت شرایط، فرآیند ترمیم زخم و جایگیری ایمپلنت را تحت تاثیر قرار میدهد و شانس موفقیت کاشت ایمپلنت را کاهش میدهد
- عدم وجود تورم، عفونت، بیماریهای لثه و التهاب در محل کاشت ایمپلنت. عفونت معمولا باعث پس زدن ایمپلنت میشود و باعث می شود عمل ایمپلنت موفقیت آمیز نباشد .
- کاشت ایمپلنت نیازمند دقت بالا در حفظ بهداشت دهان و دندان است بنابراین استفاده روزانه از مسواک و نخ دندان و انجام معاینات دوره ای ضروری است .
- تراکم و کیفیت بافت استخوانی در محل کاشت ایمپلنت باید به اندازهای باشد که امکان التیام زخم، پوشاندن حفره خالی دندان و احاطه کردن ایمپلنت را داشته باشد. از آنجا که ایمپلنت با استخوان فک جوش میخورد، لذا کودکان نمیتوانند از این روش استفاده کنند چرا که هنوز استخوانهای آنها به طور کامل رشد نکردهاند. در بزرگسالانی که فک آنها تراکم استخوانی کافی ندارد ممکن است از پیوند استخوان یا ایمپلنتهای مینی استفاده شود.
- وقتی دهی سنس یا فنستریشن استخوانی وجود دارد
- وقتی بیوتایپ لثه نازک است
- حداقل بافت کرانیتیزه وجود دارد
ایمپلنت فوری تکنیکی است که با استفاده از آن می توان پروتزها را چه تکی و چه کامل در یک روز قرار داد . در طول دوره جراحی دیجیتال ، تکنسین دندانپزشکی ابتدا پروتز را آماده کرده سپس همراه با ایمپلنت در پایان ایمپلنت فوری دندان قرار می دهد .
4 دیدگاه. Leave new
سلام دکتر .قیمت ایمپلنت فوری چنده ؟
سلام هزینه ایمپلنت فوری بین ۱۵ الی ۲۰ درصد بیشتر از ایمپلنت معمولی است زیرا مواد و متریال اضافه تری نسبت به ایمپلنت معمولی استفاده می کند . برای اطلاع از قیمت دقیق آن از متخصص ایمپلنت خود مشاوره بگیرید .
سلام وقتتون بخیر آیا میشه عمل لیفت سینوس و کاشت ایمپلنت فوری را هم زمان انجام داد ؟
سلام معمولا عمل لیفت سینوس قبل از کاشت ایمپلنت فوری انجام می گیرد و متخصص ایمپلنت برای رسیدن به نتیجه ۲ تا ۴ ماه صبر می کند . در صورتی که استخوان فک بیمار پایداری اولیه کافی را داشته باشد می توان کاشت ایمپلنت را هم زمان با عمل لیفت سینوس انجام داد اما لازم به ذکر است در صورتی که در ناحیه عمل هرگونه عفونتی مشاهده شود متخصص ایمپلنت کاشت ایمپلنت فوری را به تعویق می اندازد تا عفونت به طور کامل برطرف شود . برای دادن نظر قطعی باید حتما دندانپزشک خود معاینه شوید .