نحوه کاشت دندان

کاشت دندان

افراد هر چقدر هم بهداشت دندان های خود را به خوبی رعایت کنند معمولا در بزرگسالی دچار مشکل شوند و دندان خود را به دلیل پوسیدگی از دست می دهند.نیازی نیست دغدغه افتادن یا کشیدن دندانتان را داشته باشید زیرا امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی راه های گوناگونی برای جایگزین کردن دندان از دست رفته وجود دارد.کاشت دندان از ابتلا به بیماری های لثه در محل دندان افتاده جلوگیری می کند.

کاشت دندان تأثیر زیادی در داشتن لبخند زیبا و افزایش اعتماد به نفس افراد دارد . چنان چه به هر دلیلی یکی از دندان های خود را از دست بدهید نه تنها هنگام غذا خوردن دچار مشکل می شوید بلکه صحبت کردن شما هم تحت تأثیر قرار می گیرد .دکتر پیمان متخصص ایمپلنت اصفهان در این مقاله قصد دارد شما را با نحوه کاشت دندان  آشنا کند .

جای خالی دندان افتاده را باید به هر نحوی که شده پر کرد! اگر پر نشود، عواقبی چون عفونت لثه ناشی از تجمع باقیمانده های غذا در آن ایجاد می شود و یا مثلا ظاهر فرد را تغییر می دهد. حتی از نظر ساختاری نیز سایر دندان ها تمایل دارند به سمت دندان خالی حرکت کنند و این باعث تغییر شکل بقیه دندان ها خواهد شد.

تماس با دکتر پیمان ترکی

روش های کاشت دندان

از روش های کاشت دندان می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • ایمپلنت دندان
  • استفاده از بریج
  • پل ثابت
  • دندان مصنوعی جزئی قابل برداشتن

کاشت دندان به روش پل ثابت

یکی از روش های کاشت دندان روش پل ثابت است . بعد از افتادن دندان  با استفاده از پل ثابت می توان فضای خالی که بین یک یا چند دندان به وجود آمده است را پر کرد . برای قرار دادن پل ثابت در ابتدا دندان پزشک دندان های کناری فضای خالی به وجود آمده را آماده می کند تا در مرحله بعد بتواند پل را به این دو دندان متصل نماید .

در مرحله بعد دندان پزشک از دندان شما و فضای بین آن قالبی تهیه می کند و در لابراتور با استفاده از تکنیک هایی پل را می سازد.موادی که با استفاده از آن می توان پل را ساخت عبارتند از : فلز ، سرامیک ، سرامیک شیشه ای و … . در این فاصله زمانی و تا وقتی که پل اصلی آماده شود  پزشک متخصص برای شما یک پل موقتی قرار می دهد تا از دندان های در معرض دید شما محافظت کند .

مزایا پل ثابت

از مزایای این روش می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ظاهر، عملکرد و احساس آن مانند دندان طبیعی است.
  • برای تمیز کردن نیاز به برداشتن و خارج کردن آن نیست.
  • هزینه آن از ایمپلنت مناسب تر است.

معایت پل ثابت

  • هزینه آن از پل های قابل برداشتن بیشتر است
  • بر دندان هایی که در کنار پل قرار گرفته اند تأثیر می گذارد
  • شاید لازم باشد تلاش بیشتری انجام داد تا لایه زیر پانتیک را تمیز نمود
پل ثابت برای کاشت دندان

کاشت دندان مصنوعی جزئی قابل برداشتن

از روش های رایج برای کاشت دندان استفاده از دندان مصنوعی است . دندان مصنوعی معمولا به یک پایه پلاستیکی که هم رنگ لثه است متصل می شود . در بعضی موارد پایه پلاستیکی ممکن است یک چهار چوب فلزی هم داشته باشد . دندان های مصنوعی می توانند حالت گیره مانند داشته باشند و به صورت طبیعی به دندان ها متصل شوند .

بهتر است بر روی دندان طبیعی تاج  (کلاهک) قرار دهید تا دندان مصنوعی با دهن شما متناسب تر شود . برداشتن و گذاشتن دندان مصنوعی در هفته های اول ممکن است کمی سخت و عجیب باشد اما پس از گذشت زمان با تمرین عادت خواهید کرد . دندان های مصنوعی را در مواردی مانند خوابیدن باید در آورد  . دقت داشته باشید هیچ وقت سعی نکنید آن را با گاز زدن به زور در جایش قرار دهید زیرا ممکن است باعث شود که گیره آن بشکند .

برداشتن و قرار دادن دندان مصنوعی در هفته های اول ممکن است کمی عجیب به نظر برسد اما با تمرین کردن حل خواهد شد و به آن عادت خواهید کرد . هیچ وقت سعی نکنید دندان مصنوعی را با گاز زدن به زور در جایش قرار دهید زیرا این کار ممکن است باعث شود گیره آن بشکند .

مزایا دندان مصنوعی جزئی قابل برداشتن

– هزینه آن نسبت به ایمپلنت و پل ثابت ارزان تر است .

– معمولا تعمیر آن ساده تر است.

معایب دندان مصنوعی جزئی قابل برداشتن

– زمان ماندگاری کمتری نسبت به روش های دیگر دارد .

– ممکن است شکسته یا گم شود.

– فرد ممکن است از آن احساس خوشایندی نداشته باشد و از این که مجبور است شب دندان های خود را در بیاورد ناراحت است .

– ممکن است نیاز به جایگزینی های بیشتری در مقایسه با دیگر گزینه ها داشته باشد.

کاشت دندان با روکش یا بریج

دراین روش کاشت دندان دندان های کناری دندان از دست رفته سالم نمی باشند . ابتدا دندان های کناری تراشیده می شوند و سپس روکش سه تایی برای دندان ها طراحی می شود . دندان هایی که تراشیده شده اند از بریج پشتیبانی کرده و پایه دندان از دست رفته محسوب خواهند شد .

این روش نیازی به جراحی ندارد و در طی دو الی سه جلسه پایان خواهد یافت . یکی از معایب این روش نسبت به ایمپلنت تحلیل استخوان لثه است زیرا بریج هیچ گونه رابط مکانیکی با لثه واستخوان ندارد امادر روش ایمپلنت ، پایه ایمپلنت جایگزین ریشه دندان خواهد بود و مانند یک دندان طبیعی برای فرد کاربرد دارد .

یکی از مشکلاتی که بریج دارد این است که دندان هایی که زیر روکش قرار می گیرند امکان تمیز کردن آن ها وجود ندارد بنابراین بیمار دیر تر متوجه پوسیدگی آن ها خواهدشد . بریج بیشتر برای افرادی توصیه می شود که یک دندان افتاده دارند و دندان پزشک ناچار است دندان های کناری و سالم شما را نیز تراش دهد .

ایمپلنت دوام و ماندگاری بیشتری نسبت به بریج دارد و به عنوان یک جایگزین دائمی محسوب می شود اما بریج در آینده نیاز به تعویض پیدا می کند . متوسط عمر بریج ده سال است . هزینه بریج نسبت به ایمپلنت کمتر است اما به دلیل پایین بودن زمان ماندگاری در دراز مدت هزینه های جانبی دارد .

استفاده از بریج برای کاشت دندان

انواع بریج دندان

بریج دندان انواع مختلفی دارد.از انواع بریج دندان می توان به بریج های معمولی یا سنتی،بریج معلق،بریج پیوند مریلند اشاره کرد.در ادامه هر یک از این بریج ها را به طور کامل برای شما شرح می دهیم:

بریج های معمولی یا سنتی

رایج ترین بریج های مورد استفاده برای افراد بریج های معمولی هستند . در این شرایط، روکش دندان در دو طرف دندان از بین رفته قرار داشته و می‌تواند دندان مصنوعی را برای پر کردن فضای دندان از بین رفته در محل تثبیت کند.

بریج معلق

اگر  دندان طبیعی فقط در یک طرف دندان از بین رفته وجود داشته باشد، از بریج معلق برای رفع مشکل فرد استفاده می‌شود. به این ترتیب دندان مصنوعی به روکش دندان طبیعی فقط در یک طرف بریج متصل می‌شود.

بریج پیوند مریلند

بریج پیوند مریلند یا بریج پیوند رزین از انواع دیگر بریج است . در این روش دندان مصنوعی به دوبال یا زائده متصل می شود و این زائده ها به پشت دندان های طبیعی دو طرف بریج متصل می شوند .

اگر بخواهیم روکش های دندان را از نظر جنس سازنده آن ها دسته بندی کنیم باید به روکش های زیر اشاره کرد:

  • روکش فلزی
  • FPMروکش
  • روکش سرامیکی
  • روکش زیرکونیوم
کسانی که باید روکش بریج دندان انجام دهند:

افراد زیر نمی توانند از بریج دندان استفاده کنند:

  • ترمیم یک دندان شکسته
  • وصل کردن یک بریج
  • حفاظت از دندان عصب کشی شده
  • پوشاندن دندانی که عصب کشی شده است
  • محافظت از یک دندان ضعیف در برابر شکسته شدن
  • جایگزینی پرشدگی بزرگ در جایی که دندان کافی باقی نمانده باشد
  • ناهماهنگی در محل گاز گرفتن دندان ها
  • برای رفع نازیبایی و ناهماهنگی دندان ها
  • پوشاندن دندانی که شکل یا رنگ مناسبی ندارد
  • پوشاندن یک ایمپلنت
  • از بین رفتگی سطح جویدن دندان ها به خاطر دندان قروچه

کاشت دندان با چسب

چسب دندان در دو نوع موقت و دائم وجود دارد. دندانپزشک ها معمولا پس از ترمیم دندان تا زمان آماده شدن روکش اصلی از یک روکش موقت برای کاشت دندان استفاده می کنند.در این زمان برای چسباندن روکش موقت از چسب موقت استفاده می شود تا جدا کردن آن راحت تر باشد.چسب  اکسید روی _ اوژنول از چسب های موقت است که از پودر اکسید روی،روغن زیتون و اوژنول ساخته شده است.از چسب های دائمی بهتر است برای چسباندن روکش دائمی در کاشت دندان استفاده کنیم.البته درست است که اسم این چسب ها دائمی است اما بهتر است آن را نیمه دائمی بنامیم.

روکش های دائمی معمولا از جنس فسفات روی،یونومر شیشه GI و یونور شیشه ساخته می شود.این که دندانپزشک از کدام چسب با چه جنسی در کاشت دندان استفاده کند بستگی به شرایط بیمار دارد.

گاهی اوقات ممکن است بر اثرپوسیدگی های زیر روکش ،خوردن غذاهای سفت یا عادت هایی مانند دندان قروچه روکش دچار مشکل شود و از جای خود جدا شود.در این صورت برای ترمیم آن باید به پزشک معالج خود مراجعه کنید.روکش هایی که با چسب دائمی چسبانده می شوند در صورت رعایت نکات بهداشتی عمر مفیدشان بین 8 تا 10 سال است.پس از گذشت این دوره باید روکش ها را تعویض یا ترمیم کرد.

بهترین روش کاشت دندان

در پایان قصد داریم روش های کاشت دندان را باهم به طور خلاصه مقایسه کنیم و بهترین روش کاشت ایمپلنت را به شما معرفی کنیم .مهم ترین مزیت ایمپلنت دندان نسبت به روکش سالم ماندن سایر دندان ها است .در بریج دندان های اطراف باید تراشیده شوند و نقش پل اتصالی را ایفا کنند در صورتی که در ایمپلنت این گونه نیست .

از مزیت دیگر ایمپلنت نسبت به روکش می توان به عدم تحلیل استخوان فک و دوام و ماندگاری بیشتر اشاره کرد . در ایمپلنت نسبت به سایر روش های کاشت دندان مراقبت از دندان ها ساده تر است . درکل می توان گفت ایمپلنت نسبت به سایر روش ها مزایای بیشتری دارد اما نمی توان آن را در هر شرایطی به عنوان بهترین روش کاشت دندان معرفی کرد وبهتر است برای انتخاب بهترین روش با متخصص ایمپلنت خود معرفی کنید .

هزینه کاشت دندان

اکثر افراد از گران بودن هزینه کاشت دندان گلایه دارند.هزینه های بالای دندانپزشکی باعث می شود افراد نتوانند مرتب به دندانپزشک مراجعه کنند به همین دلیل میزان خرابی و پوسیدگی دندان شان روز به روز بیشتر شده و دندان خود را از دست می دهند.

هزینه کاشت دندان با توجه به نوع ماده استفاده شده،موقعیت دندان و نوع روکش آن تعیین می شود.در حال حاضر باتوجه به بالا رفتن نرخ دلار و هزینه بالای واردات وسایل مورد نیاز، کاشت دندان بسیار هزینه بر شده است.البته باید هزینه عکس برداری،کشیدن دندان پوسیده و ویزیت دندانپزشک را نیز به آن اضافه کنید.

قیمت کاشت دندان مصنوعی تکی با توجه به جنس و کشور سازنده آن تعیین می شود.کاشت دندان بدون ایمپلنت به دلیل به روز بودن آن هزینه بالایی دارد و در این روش نیز مانند روش های دیگر نوع ماده انتخابی اهمیت زیادی دارد.گاهی اوقات به دلیل پایین بودن تراکم استخوان در محل قرار دادن دندان پزشک مجبور به پیوند استخوان می شود .همین عوامل باعث می شود هزینه کاشت دندان افزایش یابد.

در این روش به خاطر استفاده از تصویربرداری های سه بعدی وهزینه ی بالای آن امکان بالارفتن هزینه وجود دارد.همه این عوامل ها در بالارفتن هزینه کاشت دندان مؤثر است.

نوشتهٔ پیشین
کاشت ایمپلنت فوری یا ایمپلنت یک روزه
نوشتهٔ بعدی
دومین کنگره دندانپزشکی نقش جهان

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • باعرض ادب و احترام خدمت شما. لطفا بفرمایید بریج کردن دندان درد دارد ؟

    پاسخ
    • دکتر پیمان ترکی
      2019-10-06 3:08 ب.ظ

      سلام . خیر در طی فرایند بریج کردن دندان هیچ گونه دردی حسی نمی کنید زیرا آن قسمت از دهان به طور کامل بی حس می شود . اماچون بیمار مجبور است چندین ساعت دهان خود را باز نگه دارد ممکن است در ناحیه استخوان فک دچار درد و ناراحتی شود البته جای نگرانی نیست زیرا با مصرف داروهای مسکن و یا قرار دادن کمپرس یخ روی استخوان فک می توانید این مشکل را حل کنید .

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان

مقالات جدید

در رسانه ها

دکتر پیمان ترکی

دکتر فرشیده میرلوحی